Mainos

Laukaan kuolonkolari: Rekka ei ehtinyt reagoida juuri lainkaan

Laukaassa Keski-Suomessa kuoli sunnuntaina kolme henkilöä, kun henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi rekkaan.

Henkilöautossa olleet kolme henkilöä kuolivat. Heistä matkustajina olivat vuonna 1990 syntynyt jyväskyläläinen mies ja vuonna 1988 syntynyt jyväskyläläinen nainen. Autoa kuljetti vuonna 1964 syntynyt äänekoskelainen nainen.

Poliisi ei ole esitutkinnassa vielä onnistunut selvittämään turman syytä. Keliolosuhteet olivat tapahtumahetkellä hyvät. Tie oli märkä, muttei liukas. Turma sattui valaistulla tieosuudella.

– Tapahtuma-aikaan oli muuta liikennettä. Meillä on muutamia todistajia tuossa, joita on tarkoitus piakkoin kuulustella, tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari toteaa.

Välisaaren mukaan turman tahallisuutta ei ole pystytty sulkemaan pois.

– Sekin on yksi mahdollisuus, että näin olisi menetelty.

Poliisi on ehtinyt puhutella puhelimitse turman toista osapuolta, pieksämäkeläistä rekkakuskia. Alustavan puhuttelun perusteella ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja ei ole ehtinyt reagoida väärälle kaistalle ajautuneeseen autoon juuri lainkaan.

– Alustavassa puhuttelussa hän on kertonut, että ei ole varmaa, onko hän edes ehtinyt jarruttaa. Se selviää sitten tarkemmissa teknisissä tutkimuksissa, kun tutkitaan ajopiirturia, Välisaari kertoo

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja kävi tarkistuttamassa vammansa keskussairaalassa, mutta hän ei loukkaantunut kolarissa sen suuremmin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.