Uusi käänne Luumäen kuolonkolarissa: Tien varteen pysähtyneen auton matkustajia epäillään rikoksesta – kaksi kuoli ja yksi loukkaantui, kun venäläinen rekka ajoi päälle

Luumäen kolariautossa ollutta kuljettajaa ja matkustajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kertoo tutkinnanjohtaja Saku Tielinen.

Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui tieturmassa Luumäellä Etelä-Karjalassa sunnuntain vastaisena yönä, kun rekka törmäsi kolmeen henkilöautosta tielle nousseeseen ihmiseen sekä heidän pysähtyneeseen autoonsa. 

Auto oli pysäköity liikenneturvallisuuslain vastaisesti.

– Henkilöauton matkustajat eivät ole toimineet tieliikennelain mukaan. Liikenneturvallisuuden vaarantaminen täyttyy heidän osaltaan, Tielinen sanoo.

Poliisi kertoi aiemmin, että pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä, jota kolme autossa ollutta olivat nousseet ulos selvittämään pysähdyksissä olleen auton takapuolelle.

Auton kuljettaja oli jäänyt istumaan kuljettajan paikalle.

Rekkakuskia päästy kuulustelemaan

Tielisen mukaan rekan kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kahdesta kuoleman- ja vammantuottamuksesta.

– Tutkinnassa keskeisin selvitettävä asia on se, mitä rekan kuljettaja havaitsi tai pystyi havaitsemaan tapahtumahetkellä, ja olisiko hän pystynyt välttämään törmäystä, Tielinen kertoo.

Kuulustelut jatkuvat Tielisen mukaan ensi viikolla ja mahdollisesti sen jälkeenkin.

Rekkakuskia on kuulusteltu kahteen otteeseen, ja häntä ei ole enää lähiaikoina tarvetta kuulustella, Tielinen kertoo.

Artikkelia päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat