Mainos

Poliisi Leppävirran kuolonkolarista: Tutkinta lähtee siitä, että kuljettaja nukahti rattiin

Poliisin mukaan eiliseen liikenneonnettomuuteen liittyen on nyt päästy puhuttamaan tapauksen todistajia. Keskiviikkona Leppävirran Paukarlahdessa hieman viiden jälkeen iltapäivällä tapahtuneessa onnettomuudessa menehtyi kaksi ja loukkaantui seitsemän henkilöä.

Varkauden poliisi tutkii tapahtunutta rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamus ja vammantuottamus.

Valtatiellä 5 pohjoisen suuntaan ajanut henkilöauto ajautui yllättäen vastaantulevien kaistalle, jossa se törmäsi etelään matkanneen henkilöauton kylkeen ja sen takana tulleen auton keulaan. Kylkeensä osuman saanut henkilöauto suistui puolestaan pohjoiseen menevien kaistalle ja törmäsi vastaan tulleen auton keulaan.

Loukkaantuneilla ei hengenvaaraa

Vaikka todistajien puhuttaminen on aloitettu, ei poliisin mukaan onnettomuudessa mukana olleita olla päästy vielä kuulemaan. Loukkaantuneet henkilöt ovat Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Sairaalan mukaan loukkaantuneille ei ole välitöntä hengenvaaraa ja he ovat saaneet törmäyksen yhteydessä vakavia murtumia ja ruhjevammoja.

Poliisin mukaan päivän puhutukset eivät ole muuttaneet aiempaa kuvaa onnettomuuden tapahtumista. Tutkintaa jatketaan alustavan tiedon mukaan siitä, että onnettomuuden syynä olisi ollut vastaantulevien kaistalle suistuneen auton kuljettajan nukahtaminen rattiin.

Tutkinnanjohtaja Harri Hauhian mukaan kaksi kuollutta olivat iältään noin 80-vuotiaita.

Hauhian mukaan toinen uhreista istui onnettomuudesta epäillyn kuljettajan auton takapenkillä. Toinen uhreista istui vastaan tulleen auton etupenkillä kuljettajan vieressä.

Onnettomuudesta epäilty henkilöauton kuljettaja on puolestaan noin 70-vuotias.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.