Lastentarhaopettajaliiton puheenjohtaja huolestui taide- ja musiikkikasvatuksen heikosta asemasta: "Kyllä tähän kannattaisi kiinnittää huomiota"

Saako lapsesi riittävän laadukasta varhaiskasvatusta? 10:25

Leikkien vahva asema ja myönteinen sekä turvallinen ilmapiiri ovat varhaiskasvatuksen vahvuuksia Suomessa, MTV uutisoi aiemmin.  

Asiasta kertoi Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi raportissaan. 

Lastentarhaopettaliiton puheenjohtajan Anitta Pakasen mukaan suomalaisen varhaiskasvatuksen laatu on ollut aiemmin hyvin vaihtelevaa. 

– Meillä on nyt ollut vasta muutaman vuoden historian ensimmäiset kaikkia toimijoita sitovat varhaiskasvatussuunitelman perusteet, Pakanen kertoi Huomenta Suomessa perjantaina.

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arviointineuvoksen Laura Revon mukaan vanhemmat voivat edelleen viedä lapsensa turvallisin mielin päiväkoteihin.

– Pääosin meillä varhaiskasvauksen laatu on ihan hyvää, mutta kyllä selvityksessä nousee kehittämiskohteita, ehkä heikkouksiakin, joihin on syytä tarttua.

Repo nosti esille varhaiskasvatuksen kehittämiskohteista muun muassa taide- ja musiikkikasvatuksen sekä liikunnan.

– Osassa paikoissa niitä toteutetaan kyllä ihan hyvinkin, mutta osassa paikoissa se on satunnaista tai ehkä kuukausittaista,  Repo sanoi.

Pakasen mukaan tämä kuulostaa huolestuttavalta, sillä esimerkiksi taidekasvatus on ollut perinteisesti varhaiskasvatuksen vahvoja menetelmiä lasten kanssa toimiessa.

– Kyllä tähän kannattaisi kiinnittää huomiota.



Lue myös:

    Uusimmat