Lastenklinikoille tehdyt vierailut saivat Sara Parikan ajattelemaan elämän rajallisuutta: "Se oli nuorelle ihmiselle hyvä herätys"

4:11
Sara Parikka kertoo perheensä joulun kohokohdan: "...ainakin jos lapsilta kysytään"

Sara Parikka on ollut mukana Kummit ry:n toiminnassa jo yli vuosikymmenen ajan.

Lastenklinikoiden Kummien JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertti palaa jälleen ilahduttamaan ja liikuttamaan suomalaisia. MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaina 11. joulukuuta klo 20 alkaen esitettävän kaksituntisen konserttilähetyksen juontavat kummivaikuttajat Jaakko Loikkanen ja Sara Parikka.

Pitkään Kummit ry:n toiminnassa mukana ollut Parikka ei ole koskaan analysoinut sitä, mistä hänen auttamishalunsa kumpuaa, vaan asia on tuntunut hänelle aina luonnolliselta.

– Tietysti lastenklinikoiden kummien kohdalla, kun kyse on lapsista ja heidän terveydestään, niin itsekin pienten lasten äitinä koen sen tosi merkitykselliseksi, hän kertoo.

Parikka muistelee tehneensä ensimmäisen kerran yhteistyötä Kummit ry:n kanssa jo yli kymmenen vuotta sitten. Tuolloin hän näytteli Salatut elämät -sarjassa ja teki näyttelijäkollegoidensa kanssa vierailuja sairaaloiden lastenosastoille.

Salkkarit-aikoina tehdyt, ensimmäiset sairaalavierailut ovat piirtyneet Parikan mieleen ihanina ja merkityksellisinä muistoina. Ne myös terävöittivät hänelle elämän realiteetteja.

– Olihan se nuorelle ihmiselle hyvä herätys siihen, kuinka rajallista elämä on ja millaista elämää toiset viettävät ja mitä itsellekin saattaa periaatteessa koska tahansa käydä, hän sanoo.

JouluMielelle-konserttilähetyksessä kuullaan perinteisesti koskettavia tarinoita lapsipotilaiden ja heidän perheidensä elämästä. Tänä vuonna lähetyksessä kuullaan muun muassa leukemiaa sairastavan Vilin, keskosena syntyneen Joakimin sekä koko elämänsä lastensairaalan kanssa hoitoyhteydessä eläneen ja omista kokemuksistaan kirjankin kirjoittaneen Alisan tarinat.

Parikka sanoo kyseisen konsertin juontamisen olevan inhimillistä puuhaa, jolloin pienten potilaiden tarinoiden kirvoittamat liikutuksen kyyneleet eivät haittaa. Pienten lasten äitinä hän kertoo alkavansa helposti ajattelemaan, miltä oman lapsen sairastuminen tuntuisi. 

Parikka kertoo saaneensa kuitenkin tutustua lähetyksessä kuultaviin tarinoihin jo ennakkoon, jonka hän uskoo osaltaan auttavan tunteiden hallitsemisessa juontamisen aikana.

Parikka kertoo olevansa kaikkiaan otettu siitä, että hänet valittiin juontamaan JouluMielelle-konserttilähetys.

– Olen tosi kiitollinen lastenklinikoiden kummeille, tämä on ollut ihana yhteistyö. Tämä on myös upea tuotanto olla mukana, tämä tehdään tosi hienosti ja täällä ihmiset ovat hirveän hyvällä tuulella. On ollut ihanaa olla osa tätä.

Kummien JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertti MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 11.12. klo 20 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja