Lasten ei enää tarvitse pelätä! Momo-kauhupatsaan tekijä kertoo tuhonneensa työn: "Sen kirous on poissa"

Netissä kiertävä "kauhupatsas", Momo, on oikeasti japanilaistaiteilija Keisuke Aison teos. Aiso lupaa, ettei lasten enää tarvitse pelätä, sillä Momoa esittänyt työ on tuhottu.

Oletko jo kuullut Momo-haasteesta? Nettihuhujen pelottelemat vanhemmat ovat jakaneet toisilleen varoituksia karmivasta Momo-hahmosta, joka usuttaa lapsia sosiaalisessa mediassa vaarallisiin haasteisiin.

Todisteita Momon olemassaolosta on laihanlaisesti, mutta paniikki on silti levinnyt jo useisiin maihin. Nyt Momon "alkuperäinen luoja" haluaa rauhoitella kansaa.

Taiteilija kertoo "Momon" tuhoutuneen

Netissä kiertävä Momo on oikeasti japanilaistaiteilija Keisuke Aison teos. Aisolla ei ole Momo-haasteen kanssa mitään tekemistä.

Nyt Aiso on astunut esiin rauhoittamaan Momoa pelkääviä lapsia. Taiteilija paljastaa, ettei teosta ole enää olemassa: se mätäni, ja Aiso heitti sen pois.

– Sitä ei enää ole, sitä ei koskaan ollut tarkoitettu kestämään, Aiso kertoi The Sunin haastattelussa.

Ei kestänyt aikaa ja hajosi

Momo oli valmistettu muun muassa kumista. Se ei kestänyt aikaa ja hajosi.

– Lapset voivat olla varmoja siitä, että Momo on kuollut, sitä ei ole olemassa ja sen kirous on poissa.

Aison mukaan patsaasta jäi jäljelle vain toinen silmä, jota taiteilija aikoo käyttää toisessa työssään.

– Jos olisitte nähneet työn tilassa, jossa se oli, se olisi luultavasti näyttänyt vielä karmivammalta. Minua ei kaduta, että se on poissa.

"Tapa, jolla työtä nyt käytetään, on hyvin ikävä"

Momo, oikealta nimeltään Mother Bird, rakennettiin vuoden 2016 näyttelyä varten.

Aisoa harmittaa, että hänen työstään on aiheutunut harmia, mutta samalla hän myöntää, että arvostaa "hieman" sitä, että hänen työnsä on nyt nähty ympäri maailmaa.

Momo oli vain japanilaistaiteilijan taideteos. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Kai minun pitäisi tavallaan olla kiitollinen. Loin tämän työn kolme vuotta sitten ja kun se esiteltiin, se ei saanut paljoakaan huomiota, joten tuolloin olin hyvin pettynyt. Joten, kun Momo ensimmäisen kerran ilmaantui, se oli tavallaan hyvä, koska se sai hieman huomiota. Olin mielissäni. Mutta tapa, jolla työtä nyt käytetään, on hyvin ikävä, Aiso kuvasi haastattelussa.

Inspiroitui kauhuelokuvista

Aiso myöntää, että sai inspiraation työhön kauhuelokuvista ja halusikin sen näyttävän pelottavalta. Aiso kokee kuitenkin nyt olevansa osittain vastuussa pelottavasta "Momo-ilmiöstä".

– Työtä ei koskaan tarkoitettu siihen, että se saisi lapset satuttamaan itseään tai aiheuttamaan fyysistä haittaa.

Kuva työstä alkoi elää omaa elämäänsä netissä: sen väitetään myös uhkailevan lapsia esimerkiksi WhatsAppissa ja usuttavan heitä satuttamaan itseään ja muita.

Saanut tappouhkauksia

Aison mukaan toista taiteilijaa pidettiin virheellisesti Momo-patsaan alkuperäisenä tekijänä, ja tämä sai tappouhkauksia. Nyt Aiso saa vastaavia uhkauksia.

Sekä WhatsApp että YouTube ovat ottaneet asiaan kantaa kertomalla, että poistavat heti kaiken epäilyttävän sisällön. YouTube ei ole viime aikoina saanut todisteita Momon olemassaolosta.

Lue myös:

    Uusimmat