Lasten aggressiivinen käytös Eurajoen kouluissa yltyi niin, että sivistysjohtaja puuttui peliin – "Suurin huoli on lapsista"

Eurajoen kouluissa lasten aggressiivinen käytös yltyi niin, että sivistysjohtaja puuttui peliin – vetoaa vanhempia pyytämään apua ja asettamaan rajoja 4:34

Lasten käytös on muuttunut yhä uhkaavammaksi Eurajoen kouluissa. Asiasta huolestunut sivistysjohtaja pyytää vanhempia yhteistyöhön koulujen kanssa.

Eurajoella koululaisten aggressiivinen käytös pisti kunnan sivistysjohtajan silmään.  Vesa-Pekka Leinon mukaan 7–8-vuotiaiden lasten fyysisen koskemattomuuden kunnioitus on vähentynyt.

Lapset eivät välttämättä ymmärrä ryhmäkäyttäytymisen rajoja ja siksi päätyvät vahingoittamaan toisiaan.

Leino kertoo, että lasten kiinnipitotilanteet ovat lisääntyneet kouluissa, mikä laittaa opettajat hankalaan asemaan.

– Henkilökunta on huolissaan siitä, että he joutuvat tarttumaan lapsiin kiinni suojellakseen heitä, Leino kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa. 

– Suurin huoli on lapsista, hän korostaa.

Leino julkaisi aiheesta myös kunnan virallisella Facebook-sivustolla päivityksen, joka sai runsaasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Vanhempien yhteydenottoja toivotaan

Päivityksessä Leino kirjoittaa fyysisen koskemattomuuden tarkoittavan esimerkiksi tappelunpoikasia, "läpällä" tehtyjä potkuja, tönimistä tai henkilökuntaan kohdistuneita raapimisia ja kynällä lyöntejä. 

Leino toivoo, että vanhemmat ottaisivat rohkeasti yhteyttä ja pyytäisivät apua, jos lapsen kanssa ilmeneviin ongelmiin ei löydy ratkaisua kotiväen voimin. Toistaiseksi harva vanhempi uskaltaa lähestyä opettajia avunpyynnön merkeissä.

Lue myös:

    Uusimmat