Lasse Lehtinen SDP:n puheenjohtajuuden vaihdoksesta: "Ei viisas valinta"

Kokemuksella: Lasse Lehtinen 24:53

Studio55.fi -lähetyksessä vierailleen entisen kansanedustajan ja europarlamentaarikon Lasse Lehtisen mielestä SDP:n ei olisi kannattanut vaihtaa puheenjohtajaa juuri ennen Europarlamenttivaaleja.

Entinen SDP:n kansanedustaja ja europarlamentaarikko, kirjailija Lasse Lehtisen mukaan SDP:n suosion romahdus liittyy olennaisesti myös yhteiskunnalliseen muutokseen.

– Se vanha niin sanottu teollisuustyöväki, niin sitä on koko Euroopassa entistä vähemmän. Kansakunnat keskiluokkaistuvat, elintaso on noussut, kulutustaso on noussut, ja sitä vanhaa, perinteistä työväenluokkaa on entistä vähemmän, sanoo Lehtinen.

Lehtisen mukaan sosiaalidemokratia on jossakin päin Eurooppaa edelleen hyvissä voimissa. Näillä alueilla on tehty kuitenkin Lehtisen mielestä sellaisia ratkaisuja, jotka Suomessa ovat jääneet tekemättä.

– Olen ollut pitkään huolissani siitä, että meillä on menty eri suuntaan kun äänestäjät. Eli on haettu vanhoilla opeilla ja iskulauseilla kannatusta. Puhuttu vasemmistolaisin termein silloin kun äänestäjäkunta keskiluokkaistuu ja jopa porvarillistuu, kritisoi Lehtinen.

Lehtisen mukaan SDP:n puheenjohtajuuden siirtyminen Jutta Urpilaiselta Antti Rinteelle ei ollut yllätys, mutta ei Lehtisen mukaan myöskään viisas ratkaisu.

– Minusta se ei ollut viisas valinta tässä vaiheessa, mutta se on nyt tehty. Se (valinta) varmasti vaikutti tähän vaalien tunnelmaan ja äänestäjien käyttäytymiseen, sanoo Lehtinen.

Voiko Kataisella olla Lehtisen mukaan mahdollisuuksia nousta Euroopan komission puheenjohtajaksi? Entä uskooko Lehtinen Rinteen kykyihin johtaa SDP:tä? Katso Lehtisen haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat