Mainos

Laskuvarjoturman syy yhä epäselvä

Pääsiäislauantain laskuvarjoturman syystä ei ole tutkimuksissa saatu käsitystä.

Pääsiäislauantaina tapahtuneen laskuvarjoturman syyt ovat yhä epävarmat. Tapausta tutkiva Vaasan poliisi on kuullut onnettomuuden silminnäkijöitä sekä laskuvarjohypyn asiantuntijoita, mutta mitään varmaa käsitystä turman syistä ei ole vielä voitu muodostaa.

Onnettomuus tapahtui lauantai-iltapäivällä, kun kymmenkunta Vaasan Laskuvarjokerhon jäsentä harjoitteli hyppyjä Vaasan lentokentällä. Yksi hyppääjistä, 27-vuotias pohjalaismies kuoli syöksyttyään maahan. Onnettomuushyppy tehtiin noin 1100 metrin korkeudesta.

Vaasan poliisin mukaan miehen varjo aukesi normaalisti, mutta hypyn loppuvaiheessa varjo joutui kovaan pyörivään liikkeeseen. Kokenut hyppääjä teki tarvittavat toimet varavarjon avaamiseksi, mutta varavarjo ei ehtinyt avautua tarpeeksi ajoissa ja hyppääjä putosi maahan ja menehtyi.

Rikosylikomisario Jorma Jantusen mukaan poliisilla ei ole syitä epäillä, että onnettomuuden taustalla olisi kyse esimerkiksi huolimattomuudesta. Hyppääjäporukka noudatti normaaleja turvallisuusrutiineja, ja onnettomuuden uhriksi joutuneella miehelläkin oli runsaasti hyppykokemusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.