Mainos

Laskiaissunnuntaina kannattaa mennä mäkeen – tiistaina sää lauhtuu etelässä jo plussalle

Laskiaissunnuntaita saadaan viettää tänä vuonna lumisessa pakkassäässä. Laskiaistiistaina sää lauhtuu etelässä plussan puolelle.

MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että huomenna laskiaissunnuntaina on päivällä laajalti pilvipoutaa, mutta paikoin satelee lunta.

– Yön aikana Suomeen leviää etelästä hajanaisia lumisateita, ja aamulla maan eteläosassa sataa paikoin lunta. Ajokeli voi olla huono. Eniten lunta tulee etelärannikolla, mutta päivän aikana sateet heikkenevät ja liikkuvat pohjoisemmaksi.

Vaikka huomenna kannattaa varautua paikoin lumen tuloon, aurinkokin voi Mannosen mukaan pilkahtaa paikoin. Pakkasta on etelässä muutama aste. Pohjoisempanakin pakkaslukemat vaihtelevat 5:n ja 10:n asteen välillä.

– Maanantaina etelästä leviää lisää hajanaisia lumisateita. Lounaasta lähestyy matalapaineen keskus ja tuulet voimistuvat.

Laskiaistiistaina sää puolestaan lauhtuu.

– Lännessä lämpötilat kohoavat tiistaina jopa vähän plussan puolelle. Idässä ja Lapissa pysytään pakkasella. Kylmintä on Pohjois-Lapissa, jossa pakkasta on kymmenisen astetta. Tiistainakin sataa paikoin lunta, mutta kaiken kaikkiaan sateet jäänevät melko vähäisiksi, Mannonen kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.