Lapsinäyttelijät kohtaavat hurjat koirat ilman pelkoa

Ennakkoon paljon kohutussa Myrsky-elokuvassa yhdistyy kaksi vaikeaa osapuolta: lapset ja eläimet. Elokuvan ohjaaja Kaisa Rastimo sanoo elokuvan teon olleen vähintäänkin haastavaa.

- Kuvaukset olivat yhtä helvettiä. Joka päivä sai jännittää, onnistuuko, puuskahtaa Rastimo.

Elokuvassa näytteli 70 kaukasianpaimenkoiraa ja 11 karhua. Sen lisäksi myös possuja, kanoja ja rottia.

Elokuvassa debytoi 18-vuotias Antti Väre. Hän esittää punkkaripoikaa, jolle Myrsky-koira näyttää hampaitaan ja murisee.

Myrsky-elokuvan "oikea" Myrsky-koira, joka esiintyy elokuvan viimeisessä puolituntisessa, kun tapahtumat ovat kiihkeimmillään.

Myrskyn roolia esitti yhteensä 70 eri koiraa. Väre sanoo, ettei hän varsinaisesti koiria pelännyt, vaikka hurjia tilanteita oli.

- Kuvauksessa selkäni takana oli ärsytyskoiria eli olin kahden tulen välissä: ärisevän Myrskyn ja murisevien ärsytyskoirien. Valkokankaalla näyttää, että Myrsky murisi minulle, vaikka oikeasti se murisi ärsytyskoiralle.

Asekin heiluu

Elokuvassa heilutellaan myös asetta, mikä oli elokuvassa myös debytoineen 15-vuotiaan Sara Tammelan mielestä pelottavaa.

- Pelottavinta oli se, kun naapurin äijä ampuu ja koira murisee. Pienille lapsille tämä elokuva saattaa tosiaan olla pelottava, mutta ei mielestäni vanhemmille.

- Pressinäytöksessä istuin pienen pojan vieressä ja ainakin se poika lähti pois, kun kankaalle tuli karhu, kertoo Antti Väre kokemuksista ennen ensi-iltaa.

Pelko on osa lastenelokuvien viehätystä

Ohjaaja Kaisa Rastimo

Elokuvan tekijät kertovat, että Myrsky-koira on saanut esikuvansa kaukasianpaimenkoirien historiasta, sillä koiria on kasvatettu aikanaan Berliinin muurin hurjiksi vartijoiksi. Rodulle on tyypillistä, että se taistelee kuolemaansa saakka.

Elokuvan Myrsky on siis ristiriitainen hahmo, jota perhe rakastaa, mutta muut pelkäävät.

Ohjaaja Kaisa Rastimo sanoo, että elokuva ei rajujen kohtaustensa vuoksi ole aivan pienten lasten elokuva.

- Tämä on sallittu yli 7-vuotiaille. Yli viisivuotiaat saavat tulla vanhempiensa seurassa ja alle viisivuotiaat eivät lainkaan, sanoo Rastimo.

Hän kertoo pienten tyttöjen olevan innoissaan koirista ja poikien hurjien kohtauksien vuoksi.

- Koira on välillä hurja. Lisäksi on armeijaa ja kauhua eli rajumpaa ainesta, josta pojat ovat innoissaan.

Rastimo pitää pelkoa ja jännitystä elokuvan kannalta hyvänä asiana.

- Oma lapseni on 12-vuotias ja kyllä hän pitää jännittävistä ja pelottavistakin elokuvista. Mielestäni jännitys on hyvä asia, kunhan se puretaan siinä elokuvassa. Myrsky-elokuvassakin on onnellinen loppu, pohtii Rastimo lopun ahdistuksesta vapauttavaa merkitystä.

Myrsky-elokuva saa ensi-iltansa huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat