Lapsille räätälöity YouTube Kids Suomeen

Google on kertonut esittelevänsä lapsille suunnatun YouTube Kids -videopalvelun Suomessa.

YouTube Kids helpottaa lapsille sopivien sisältöjen löytämistä ja antaa vanhemmille helppokäyttöisiä välineitä valita sisältöjä ja rajoittaa katseluaikaa.

YouTube Kids lanseerattiin Yhdysvalloissa neljä vuotta sitten ja on yksi markkina-alueen suosituimmista lapsille suunnatuista sovelluksista. Nyt palvelua voi käyttää myös Suomessa. Erillisenä sovelluksena tarjottavaa YouTube Kidsiä voi käyttää puhelimella ja tabletilla sekä televisiolla Chromecastin, Apple TV:n, pelikonsolin tai älytelevisiotoiminnon kautta.

YouTube Kidsin sisältö on suunniteltu erityisesti perheitä silmällä pitäen. Sisältö on jaettu neljään kategoriaan: Ohjelmat, Musiikki, Opetus ja Tutustu.

Vanhemmat voivat valita lapsilleen sopivaa sisältöä luotettavista kanavista koottujen kokoelmien joukosta. Kokoelmien aiheet vaihtelevat taiteesta ja käsitöistä musiikkiin, urheiluun ja opetussisältöön.

YouTube Kidsin suuret kuvat ja selkeät ikonit on tehty auttamaan pientä käyttäjää. Videoita voi hakea myös äänellä jos lapsi ei osaa vielä lukea tai kirjoittaa. Kun vanhemmat ottavat palvelun käyttöön ensimmäisen kerran, sovellus opastaa kuinka sisällön suodatus ja suosittelu toimivat.

Lisäksi YouTube Kidsissä on lukuisia ominaisuuksia, joiden avulla vanhemmat voivat vaikuttaa palvelun käyttöön ja sisältöön. Vanhemmat voivat esimerkiksi halutessaan valita nähtäväksi vain tietyt kanavat tai videot tai vaihtoehtoisesti estää tiettyjen kanavien tai videoiden katselun. Myös hakutoiminnon käytön voi estää. Videoiden katseluajan voi rajoittaa halutuksi, esimerkiksi puoleksi tunniksi. Sovellus kertoo lapselle, kun katseluaika on päättynyt.

YouTube Kids on ilmainen, mainosrahoitteinen sovellus. Kaikki palvelussa näytettävät mainokset on merkitty selkeästi mainoksiksi ja ne on hyväksytty manuaalisesti etukäteen. Mainokset noudattavat Googlen sääntöjä mainostajille, eikä palvelussa sallita esimerkiksi ruokaan tai juomaan, videopeleihin tai alle 13-vuotiaille suunnattuihin elokuviin liittyviä mainoksia eikä minkäänlaisia klikattavia mainoksia. YouTube Premium -tilaajat voivat käyttää YouTube Kids -palvelua ilman mainoksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja