Mainos

Lapsiasiavaltuutettu huolissaan lasten yhdenvertaisuudesta: "Paikalliset viritykset eivät riitä"

14:14

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pitää vakavana ongelmana sitä, että lasten yhdenvertaisuus ei toteudu riittävällä tasolla. Paikallisten ratkaisujen sijaan hän penää kansallista lapsipolitiikkaa.

Eilen eduskunnalle luovutetussa raportissa tuotiin esiin, että lapsia koskevat yhteiskunnalliset päätökset ovat hyvin ristiriitaisia ja sosiaalinen ja alueellinen eriytyminen on Suomessa voimakasta.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan mukaan poliittisissa päätöksissä ei ole huomioitu riittävästi lasten asemaa, eikä lastensuojelussa panosteta riittävästi varhaiseen tukemiseen tai ongelmien ennaltaehkäisyyn.

– Suurimpia ongelmia on se, että lasten yhdenvertaisuus ei toteudu, hän sanoo Huomenta Suomessa.

"Ei näy isoissa päätöksissä"

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) muistuttaa, että hallitus tekee töitä perheiden tukemiseksi ja nostaa esiin sen, että hallituksessa on ensimmäistä kertaa myös perheministeri.

Tämä ei Kurttilaa vakuuta.

– Ongelma ei ole se, etteivätkö lapsi- ja nuorisotyötä tekevät olisi ymmärtäneet näitä lainalaisuuksia, mutta yhteiskunnan isoissa päätöksissä tämä ei näy, hän sanoo.

Kurttila nostaa esiin muun muassa köyhimpien lapsiperheiden heikentyneen aseman ja perheiden eriarvoistumisen.

Paikallisten ratkaisujen sijaan hän penää yhdenmukaisempaa lapsipolitiikkaa, joka pureutuu rakenteellisiin ongelmiin.

– Ymmärrän, että kaupungeissa ja kunnissa tehdään hyvää kehittämistyötä ja annan sille arvoa, mutta ei riitä, että nämä ovat paikallisia maakunnallisia virityksiä. Pitää olla kansallinen ohjaus, tarvitsemme kansallista lapsipolitiikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.