Mainos

Lapset unohtuvat Aurinkorannikolla – sosiaalityöntekijälle tarvetta

Espanjan etelärannikolla asuu arvioiden mukaan jopa 30 000 suomalaista ja määrä kasvaa vuosi vuodelta. Sosiaalisten ongelmien katsottiin lisääntyneet niin paljon, että sosiaali- ja terveysministeriö ja ulkoministeriö päättivät vuosi sitten palkata alueelle suomalaisen sosiaalityöntekijän. Vuoden määräaika on nyt päättynyt ja hankkeelle halutaan jatkoa.

Fuengirola.fi – lehden päätoimittaja Antti Pekkarisen mielestä sosiaalityöntekijälle oli suuri tarve.

– Yksi suurimpia työllistäjiä oli lastensuojelu. Täällä on ollut tapauksia, että vanhemmat ovat tulleet sapattivapaalle ja hankkiutuneet sellaisiin lomatunnelmiin, että lasten asiat eivät menneet ihan hyvin. Monella on myös taloudellisia ongelmia. Yksi suomalaisten keskuudessa melko yleinen asia on myös yksinäisyys ja kaikki sen seuraukset.

– Alkoholi on ongelma suomalaisille kaikkialla ja niin se on monelle täälläkin, Pekkarinen pohtii.

Pekkarinen kiittelee Aurinkorannikon suomalaisten yhteishenkeä ja seurakunnan roolia.

– Seurakunnan rooli on täällä erittäin merkittävä ja pappi on täällä suomalaisyhteisön henkinen ja hengellinen johtaja. On ollut hienoa nähdä seurakunnan vapaaehtoisten uhrautuvaa vapaaehtoistyötä esimerkiksi sosiaalityön ja lasten kerhojen parissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt jatkaa hankkeen rahoitusta. Asiasta neuvotellaan kuun lopussa vielä ulkoministeriön kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.