Lapset tiedustelivat Laitilan kaupunginjohtajalta vastausta ikuisuuspulmaan – "Visainen kysymys aikuistenkin maailmassa"

Apilaniityn päiväkodin esikoululaiset kysyivät Laitilan kaupunginjohtajalta niin visaisen kysymyksen, että tämä joutui turvautumaan sosiaalisen median apuun.

– Tärkeä kysymys, joten autathan vastaamaan! Kummalle puolen näkkileipää levitään voi? varsinaissuomalaisen Laitilan kaupunginjohtaja Lauri Kattelus kyseli iltapäivällä X:ssä, eli entisessä Twitterissä.

Kattelus joutui hankalan pohdinnan ääreen ”Eskarit haluavat tietää” otsikolla saapuneen postin takia.

Apilaniityn päiväkodin varhaiskasvatuksen opettaja kertoi viestissään lasten ajautuneen pohtimaan keskenään ikuisuuskysymystä ja sitä, kuka asiasta oikeastaan edes päättää.

Lapset olivat lopulta arvelleet, että ehkä kaupunginjohtaja voisi olla kysymykselle oikea taho.

Kokeilun kautta oikeaan ratkaisuun?

Viestin vastaanottanut Kattelus ottikin asian omakseen ja päätyi tekemään aiheesta jopa epävirallista gallupia. X:ssä hänen välittämäänsä kysymykseen vastasivat niin tavalliset kansalaiset kuin muun muassa politiikasta tutut nimet.

Yksi keskusteluun osallistuneista ehdotti, että päiväkodissa voitaisiin järjestää kokeilu, jossa jokainen voitelee näkkileivän puolikkaat, molemmat eri puolilta, ja sitten arvioivat kumpi on itsestä kivampi.

Yksi kommentoija oli sitä mieltä, että voita pitääkin levittää molemmille puolille.

– Toki sen jälkeen sitä ei enää voi laskea alas, hän pohti.

"Visainen kysymys aikuistenkin maailmassa"

Lauri Kattelus kertoo MTV Uutisten haastattelussa tekevänsä päätöksen ”oikeasta” sivelytekniikasta ihan itse, vaikka neuvoa antavaa X-seuraajiltaan kysyikin.

– Tämä näyttää olevan visainen kysymys aikuistenkin maailmassa ja seuraan toki tarkkaan sitä, mihin vaaka kallistuu. Mutta ajattelin kuitenkin lähestyä tätä niin, että mikä on minun oma ajatukseni ja sitten ehkä peilata niitä Twitterissäkin esiin nousseita näkökulmia. Näinkin yksinkertaiseen kysymykseen on yllättävän monta vastausta. Niitä ehkä pohdin lapsille kertoessa.

Kattelus on luvannut vastata lapsille huomenna ”harkitusti ja perustellusti”, niin lasten ei tarvitse odottaa liian kauan. Mutta mikä vastaus tulee olemaan?

– Tämän hetken luonnos päässäni on sellainen, että esikouluikäisenä itse aivan varmasti tykkäsin levittää sille kuoppaisemmalle puolelle. Siihen jäi enemmän leivitettä ja tietysti maistui enemmän. Mutta hiukan kun on tullut ikää lisää, näkkileipäkin on kääntynyt ympäri.

– Tänä päivänä levitän siis sille tasaisemmalle puolelle.

Taustalla ovat terveysnäkökulmat.

– Sitten on vähän vähemmän rasvaa.

Levitekin on vaihtunut vuosien saatossa kevyempään.

– Tällä hetkellä taitaa olla käytössä jokin kolesterolia alentava tuote.

"Lasten kysymyksiin on vastattava"

Lasten kysymykset ovat Kattelukselle tuttuja ja usein mieluisia.

– Jonkin verran tulee erilaisia viestejä, ovat ne sitten meidän päiväkodistamme tai koulusta tai niin kuin tällä kertaa eskarista. Tämä oli tietysti positiivinen kysymys päivään ja tärkeä asia. Ja varsinkin kun se tulee näin kysymyksenä, siihen on vastattava.

Ukrainalaislasten koulutie alkoi Laitilassa – koululaiset oppivat suomea vauhdilla 3:55
Katso myös tv-haastattelu vuoden takaa: Ukrainalaislasten koulutie alkoi Laitilassa – koululaiset oppivat suomea vauhdilla 

Juttua korjattu 7.9.2023 kello 16.11. Toisin kuin jutussa alun perin todettiin, lapset keksivät kaupunginjohtajan olevan paras taho vastaamaan näkkileipäkysymykseen, ei opettaja.

Lue myös:

    Uusimmat