Arabianrannan lapsimurhasta muistuttaa vain yksi sammunut kynttilä ja tyhjässä asunnossa palava valo: "Tapahtui hirveys"

0:18
Tässä talossa Arabianrannan henkirikos tapahtui

Sankan lumisateen jälkeen piha on todella kaunis Brysselinkadulla Helsingin Arabianrannassa. Naapurit palaavat pikku hiljaa arkeen, mutta jouluaaton veriteon jälkeen yhden perheen elämä on muuttunut lopullisesti.

– Tapahtui hirveys, mutta tästä päästään yli, ainakin me muut. Toivottavasti perhekin aikanaan mahdollisimman hyvin, yksi naapureista kertoo MTV Uutisille.

Joulurauha järkkyi pahimmalla mahdollisella tavalla jouluaaton iltana, kun perheen vieraaksi tullut eno surmasi 7-vuotiaan sisarenpoikansa. Eno otettiin kiinni ja hän on tunnustanut teon. Surmaillan tapahtumista voi lukea tarkemmin täältä.

Yksi sammunut kynttilä

Teko järkytti pahasti koko Suomea, mutta etenkin Arabianrannan rauhallista naapurustoa. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä talon edustan valtasi kynttilämeri, nyt kynttilät on suurimmaksi osaksi kerätty pois.

– Yksi surullisen sammunut iso kynttilä on ollut pari päivää rapun pielessä, naapuri kertoo.

Naapureiden kesken veriteosta ei juuri ole puhuttu. MTV Uutisten haastattelema naapuri uskoo, että kaikki kaipaavat vielä ylipääsemisaikaa tapahtuneen käsittelemiseksi. Naapurin mukaan osalla asukkaista on myös pelkotiloja.

Naapurin mukaan talon asukkaat ovat olleet aiemminkin yhteisöllisiä, mutta vaikka teosta ei ole juuri keskusteltu, on muu yhteisöllisyys jopa kasvanut.

– Käytös on ollut tosi kaunista. Kunnioittavaa ja avuliasta.

Tyhjässä asunnossa palaa valo

Asunto, jossa surma tapahtui, on ollut jouluaaton jälkeen tyhjillään. Keittiössä on naapurin mukaan silti palanut valo illasta toiseen. Liekö vahingossa vai tarkoituksella, naapuri pohtii.

– Jottei olisi niin hylätyn ja ilkivaltaan houkuttelevan oloinen.

Vaikka surutyö on vielä kesken, on arkeen palattava. Taloyhtiön lapset ovat palanneet leikkimään pihalle. Eikä sammunutta kynttilää lukuunottamatta mikään muistuta ulospäin siitä, mitä yhdessä asunnoista jouluaattoiltana tapahtui.

Täysin unohtaa ei kuitenkaan voi – eikä pidäkään.

– Kyllä tämä siellä alla on koko ajan (mielessä). Ja varmaan ensi jouluna kynttilät palavat taas, naapuri päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja