Arabianrannan murhasta epäilty mies pahoinpiteli Veikon niin, että jääkiekkoura loppui – kertoo nyt tapauksesta MTV:lle: "Räjähdysherkkä mies"

Arabianrannan uhrilla ja epäillyllä sama sukunimi – tämä taustoista tiedetään 1:12

Arabianrannassa tapahtuneen lapsen murhasta epäilty mies on saanut useita tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä. Yksi miehen väkivallan uhreista kertoo MTV:lle "räjähdysherkästä" miehestä.

Kesällä 2003 loppui Veikon (nimi muutettu) jääkiekkoura.

Veikolla oli varusmiespalvelusta jäljellä enää muutama viikko, ja hän oli vapailla lähtenyt ystäviensä kanssa juhlimaan Helsingin yöhön. Kun terassilla oli nautittu juomia tarpeeksi, seurue lähti kävelemään kohti lähelle parkkeerattua autoa. Yksi kuuden hengen seurueesta toimi kuskina.

Autolle päästessään he näkivät, että heidän autonsa päällä istui joukko ihmisiä. Toisen seurueen auto oli parkkeerattu Veikon seurueen auton taakse, mutta jostain syystä osa toisen seurueen jäsenistä oli alkanut istuskella toisten autojen päällä.

Nilkka 90 asteen kulmassa

Autolla istuskelijat eivät kuitenkaan suostuneet lähtemään pyynnöistä huolimatta.

Pian tilanne kiihtyi niin, että Veikkoa lyötiin yllättäen pullolla päähän. Lopulta hän pystyi vain suojaamaan päätään suojautuakseen iskuilta.

Pahiten hän loukkasi tilanteensa nilkkansa.

– Huomasin, että nilkka on melkein 90 asteen kulmassa ja jalkaterä osoitti sisäänpäin. Ei ollut kaukana, että olisi ollut avomurtuma.

Pahoinpitelijä tuli vastaan yöelämässä

Yksi Veikon pahoinpitelytapauksen päätekijöistä oli sama mies, jota nyt epäillään Arabianrannassa jouluna tapahtuneesta lapsen murhasta.

MTV Uutiset uutisoi aiemmin torstaina, että miehellä on taustallaan paljon niin sanottua pikkurikollisuutta, mutta myös pahoinpitelyjä.

Veikko muistaa miehen "räjähdysherkkänä kaverina", tietysti jo pahoinpitelytapauksen puolesta. Hän törmäsi mieheen kuitenkin tapauksen jälkeenkin.

Veikko pääsi muutamaa viikkoa pahoinpitelyn jälkeen armeijasta jalka kipsissä. Pahoinpitelijöiden seurueesta ei tiedetty mitään, sillä he ehtivät paeta paikalta ennen poliisia, eikä kukaan ehtinyt ottaa ylös näiden auton rekisterinumeroa.

Veikko lähti Hankoon juhlimaan reserviin pääsemistä. Paikka oli suosittu juhlimiskohde pääkaupunkiseudun nuorison keskuudessa.

Siellä oli myös pahoinpitelijä, joka kuitenkin ehti poistua paikalta ennen Veikon paikalle soittamia poliiseja.

Murjottu nilkka päätti jääkiekkouran

Vain muutamaa viikkoa myöhemmin mies tuli kuitenkin taas vastaan, tällä kertaa Helsingin ydinkeskustan yökerhossa. Veikko pyysi mukana ollutta ystävää puhumaan yökerhon henkilökunnalle, joka soitti paikalle poliisin.

Asiaa käsiteltiin lopulta oikeudessa. Mies sai tuomion pahoinpitelystä yhdessä toisen seurueen miehen kanssa. Veikko sai parisen tuhatta euroa korvauksia, mutta sanoi olleensa katkera siitä, että hänen vammansa ei katsottu haittaavan elämää pitkällä tähtäimellä.

– Miten siinä vaiheessa pystyi sellaista toteamaan, edessä oli vielä useampikin nilkan leikkaus, Veikko kertoo.

Nilkka leikattiin lopulta kolme kertaa. Jääkiekkoa se ei kuitenkaan enää kestänyt.

Katseet kohtasivat Sellossa

Lapsen surmasta epäilty ja Veikon pahoinpitelystä tuomittu mies tuli vielä senkin jälkeen vastaan. Muutamia vuosia sitten Veikko oli Espoon Sellossa, kun mies käveli tätä jälleen vastaan. 

Miesten katseet kohtasivat. Veikko tunnustaa, että katseiden lukittuessa hänelläkin nousi aggressiot pintaan. Katkeruus tapahtuneesta painoi mieltä.

Miehellä oli kuitenkin lapsia seurassaan. Veikko päätti jatkaa matkaa.

Kun hän kuuli Arabianrannan tragediasta epäillyn olevan sama mies, Veikko tunnustaa miettineensä tuomioiden oikeudenmukaisuutta. Epäillyllä miehellä kun oli taipumuksia väkivaltaan ja tuomioitakin, mutta pitkiä tuomioita ei annettu.

– On surullista, että nyt hän on sitten purkanut itseään tällä tavalla. Helvetin ikävää.

Veikko ei halua esiintyä julkisuudessa omalla nimellään.

Lue myös:

    Uusimmat