Mainos

"Lapseni olivat minulle pelkkä riesa" – äiti heitti lasten lelut pois yllättävin seurauksin

Neljän lapsen äiti kyllästyi lelujen aiheuttamaan kaaokseen ja päätti luopua niistä – yllättävin seurauksin.

Amerikkalainen Allie Casazza on neljän lapsen äiti, jonka hermot olivat aiemmin päivittäin kovalla koetuksella. Perheen pienimmillä oli oma leikkihuoneensa, joka oli tehty lasten leikkejä varten.

Jos kodista löytyy huone täynnä leluja, luulisi lapsiperheen kaaoksen pysyvän jossain määrin kurissa, mutta Casazzan perheessä leluhuone oli syynä myös koko perheen pahaan oloon.

– Käskin lapset leikkihuoneeseen, josta he hetken päästä palasivat valittaen tylsyyttä ja pyytäen välipaloja, äiti kertoo ABC Newsin haastattelussa.

Ylläpitääkseen järjestystä ja mielenterveyttään äidillä oli tapana järjestellä leikkihuonetta päivittäin useaan kertaan.

– En nauttinut äitiydestä. En nauttinut lapsistani. Lapseni olivat minulle pelkkä riesa.

Casazza huomasi joka päivä odottavansa sitä hetkeä, kun lapset menisivät päiväunille.

"Stressi väheni hetkessä"

Eräänä päivänä äidin mitta täyttyi ja hän päätti hankkiutua eroon lähes jokaisesta talouden lelusta. Ei rangaistuksena lapsilleen, vaan palveluksena koko perheelleen. Äiti kuvailee teon pelastaneen hänen äitiytensä ja avioliittonsa.

Äiti oletti lasten suuttuvan lelujen hävittämisestä, mutta sen sijaan lapset olivatkin innoissaan siitä, että äiti oli siivonnut heidän leikkihuoneensa.

Äidin mukaan perheessä tapahtui suuri muutos hetkessä.

– Valitin miehelleni jatkuvasti, ettei hän voinut käsittää, mitä käyn läpi yhden päivän aikana. Mutta lelujen hävittyä tunsin oloni heti kevyemmäksi. Stressi väheni hetkessä.

Eivätkä lapset enää valittaneet, että heillä olisi tylsää.

Kodin siivous ei kuitenkaan jäänyt pelkästään lelujen pois raivaamiseen: perhe päätyi karsimaan tavaraa koko kodistaan. Äiti kertoo koko perheen elämän mullistuneen: elämänmuutos johti oman yrityksen perustamiseen ja äiti alkoi opettaa lapsia kotona. Kauas on tultu siitä, kun äiti laski minuutteja lasten päiväuniin saadakseen hetken rauhaa.

Äidin mukaan neljällä lapsella on nyt tavattoman läheiset välit ja lapset käyttävät mielikuvitustaan keksiessään itselleen tekemistä.

– Lapset ovat pieniä vain hetken aikaa. Nyt pystyn nauttimaan siitä ajasta.

0:57

Lähde: ABC News

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja