Lapsen murhasta epäillyn taustalta löytyy pikkurikoksia – asunut pääkaupunkiseudulla ainakin vuodesta 2001

Arabianrannan uhrilla ja epäillyllä sama sukunimi – tämä taustoista tiedetään 1:12

Arabianrannan murhasta epäillyn 36-vuotiaan taustalta löytyy niin sanottuja pikkurikoksia aina vuodesta 2001 alkaen.

Ensimmäinen tuomio 2001 liittyy konsertissa tapahtuneeseen varkauteen. Miehen tuttu oli anastanut edessä seisseen naisen lompakon ja puhelimen tämän repusta ja antanut ne sitten tuohon aikaan 19-vuotiaalle miehelle. Hänet tuomittiin kätkemisrikkomuksesta 15 päiväsakkoon.

19-vuotias asui tuolloin opiskelija-asunnossa Kauniaisissa.

Vuonna 2004 mies sai seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion kahdesta pahoinpitelystä, ajokortitta-ajosta ja rattijuopumuksesta.

Pahoinpitelyt liittyivät 2003 tapahtuneeseen useamman henkilön katutappeluun. Sen yhteydessä mies mm. potki maassa makaavaa.

Pahoinpitelyjä

2005 mies tuomittiin pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Huhtikuussa 2004 mies pahoinpiteli toisen miehen kanssa niin ikään ulkomaalaistaustaisen miehen. Tämä kaadettiin katuun ja sen jälkeen häntä potkittiin. Mies otti vielä yhteen paikalle tulleiden vartioiden kanssa. Hänet mies tuomittiin 50 päiväsakkoon.

Vuonna 2006 mies tuomittiin edellisenä vuonna tehdystä näpistyksestä. Hän vei yhdessä toisen miehen kanssa Kampin Anttilasta 80 euron hintaisen MP3-soittimen. Tästä seurasi 40 päiväsakkoa.

Vuonna 2007 mies tuomittiin kesällä 2005 tapahtuneesta pahoinpitelystä. Tapauksen uhri oli Kallion kadulla huudellut kolmelle ulkomaalaiselle provosoivasti. Tämän jälkeen miehet pahoinpitelivät huutelijan. Uhri kaatui asvaltille ja häntä myös potkittiin. Hän sai tapauksesta 75 päivää ehdollista vankeutta.

Miestä syytettiin 2011 ryöstön yrityksestä, mutta tässä tapauksessa asia jäi sillensä tunnistamisessa olleiden epäselvyyksien takia. Syytteen mukaan kyse oli perinteisestä katuryöstön yrityksestä, jossa uhri juoksi karkuun.

Rattijuopumuksia

Lisäksi 36-vuotiaan taustalta löytyy kolme rattijuopumusjuttua vuosilta 2007, 2009 ja 2015.

Maaliskuussa 2007 mies ajoi autoa 1,76 promillen humalassa Kauniaisissa. Verestä löytyi myös huumejäämiä. Mies tuomittiin myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kovan ylinopeuden takia. Ajo-oikeutta ei ollut. Tästä seurasi kolme kuukautta ehdollista.

Lokakuussa 2008 annetusta tuomiossa mies tuomittiin kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta ja kortitta ajosta Espoossa. Mies oli ajanut maaliskuussa 2008 autoa niin, että hänellä oli 0,60 milligrammaa alkoholia hengityksessä. Tämä vastaa noin 1,2-1,3 promillen humalaa.

Heinäkuussa 2008 mies puolestaan ajoi Matinkylässä humalassa. Hengityksessä oli 0,58 milligrammaa alkoholia. Tällä kertaa oikeus päätyi aiemman rikoshistorian takia neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, joka kuitenkin muutettiin 120 tunniksi yhdyskuntapalvelua. 

Tuoreimmassa hän ajoi heinäkuussa 2015 autoa Espoon Leppävaarassa ja hengityksessä oli 0,58 milligrammaa alkoholia. Miehellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Tästä seurasi 40 päivää ehdollista. 

Miehen tuorein oikeusjuttu on helmikuulta 2018. Siinä kyse ei ollut rikoksista, vaan maksamattomista liikuntakeskuksen laskuista, joiden summa oli yhteensä noin 500 euroa.

Juttua täydennetty 16.23 uusilla tiedoilla tuomioista.

Lue myös:

    Uusimmat