Mainos

Lapsen maalauksella käänteentekevä vaikutus eronneeseen äitiin: "Nyt me hymyilemme kaikki"

Kun vanhemmat eroavat, moni yrittää pitää välit kunnossa lasten takia. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, vaikka aikeet olisivat kuinka hyvät tahansa.

Eräs äiti on avautunut kokemuksistaan yrittään hoitaa vanhemmuutta yhdessä ex-miehensä kanssa. Rosie Dutton kirjoitti rehellisen raastavan tekstin Facebookiin. Dutton, jonka avioero muuttui viralliseksi hiljattain. kertoo, että hän kirjoitti tekstin koska hänestä tuntui siltä, että hänen oli pakko – auttaakseen muita lapsia ja perheitä.

– En koskaan uskonut avioliittoni päättyvän eroon, hän kirjoittaa Relax Kids Tamworth -nimisellä Facebook-sivustolla julkaistussa kirjoituksessaan.

Dutton kertoo, että vaikeinta oli se, ettei hän voinut nähdä Olivia-tytärtään, 6, aina.

– Minusta tuntui niin vaikealta jakaa tyttäreni. Se oli alkuun vain yksi päivä ja yksi yö, viikossa, mutta noina aikoina olin eksyksissä ja yksinäinen.

Dutton kertoo miettineensä noin yksinäisinä hetkinä, mitä hänen tyttärensä tekee ja onko tällä kaikki kunnossa. Tarvitseeko hän äitiään?

– Minusta tuntui kuin sen lisäksi, että olin epäonnistunut avioliitossa, olin myös pettänyt hänet jotenkin. Vietin nuo ensimmäiset viikot pimeässä, kun hänet oli haettu, en oikeastaan liikkunut sohvalta ennen kuin hän tuli kotiin.

"Olin päättänyt pitää perheyksikkömme yhdessä"

Duttonin omat vanhemmat erosivat tämän ollessa pieni, joten nainen tiesi, miltä tuntuu kasvaa ilman isää lähettyvillä.

– Tiesin kuinka kivuliasta se oli ollut minulle ja olin päättänyt pitää perheyksikkömme yhdessä, olimmepa pariskunta tai emme.

Niinpä Duttonit päättivät tehdä asioita perheenä kolmistaan. He kävivät päiväreissuilla ja erilaisissa tapahtumissa, päivällisellä, esikoulun tapahtumissa... Dutton huomasi kuitenkin, ettei kestänyt nähdä tytärtään yhdessä isänsä kanssa.

– Olin poissa tolaltani jälkeenpäin, joten mielenterveyteni vuoksi sen piti loppua, hän kertoo.

Koska lapset tunnetusti huomaavat kaiken, myös Duttonin tytär tajusi, etteivät vanhemmat viettäneet enää aikaa keskenään. Eräänä päivänä tytär maalasi kuvan sateenkaaresta ja perheestään. Kuva herätti ihmetystä äidissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hänen isänsä (kuvassa sinisenä) oli maalattu surulliseksi, ja kysyin häneltä, miksi hän oli maalannut hänet niin. Hän sanoi: "Hänen kasvonsa ovat surulliset, koska hän ei ole enää perheessämme ja tiedän, että hän saa sinut tuntemaan olosi surulliseksi."

Dutton kertoo tytön äänessä kuuluvan kivun ja surun olevan käännekohta hänelle.

"Olemme vahvempia kuin koskaan"

Siitä lähtien Dutton kertoo päättäneensä rakentaa uudelleen platonisen suhteensa exäänsä, huolimatta siitä, että se vaati paljon anteeksiantoa. 

– Viimeisen kahden vuoden aikana olemme hiljalleen rakentaneet suhdettamme uudelleen ja vanhempina (ja ystävinä) olemme vahvempia kuin koskaan tyttäremme vuoksi.

Dutton kertoo, että sopu tekee tilanteesta helpomman kaikille. 

– Puhumme puhelimessa useimpina päivinä, jaamme hänen (Olivian) saavutuksensa, nauramme hänen hauskoille hetkilleen ja tuemme toisiamme mutkikkaampinakin aikoina.

– Tyttärelläni on meidät kummatkin, kun hän tarvitsee ja haluaa meidät.

Dutton onkin nyt ymmärtänyt asioista tärkeimmän.

– Eromme ei tarvitse olla loppu perheelle.

Tilanne ei suinkaan ole täydellinen, mutta Dutton osaa silti olla kiitollinen parantuneesta suhteesta lapsensa isään. Sateenkaarikuva on päässyt olohuoneen seinälle.

– Se on jatkuva muistutus siitä, että pitää pysyä vahvana tyttäremme vuoksi, perheemme vuoksi.

– Ja jos katsot kuvaa tarkemmin, huomaat, että nyt me hymyilemme kaikki, Dutton päättää.

***

3:05

Lähteet: Metro

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.