Lappi haluaa vakoilla Ogierin ajamisen salat – "En sentään vaimoa ajatellut pölliä"

Esapekka Lappi vaihtaa rallin MM-sarjassa tallia ensi kaudella, kun suomalaiskuski siirtyy Toyotalta Citroenin ohjaamoon.

Pieksämäkeläinen myöntää, että tallivaihdoksen yksi tärkeimmistä tekijöistä oli viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin loikka niin ikään ranskalaistalliin.

Lappi suunnittelee tutkivansa tarkoin, miten mestari ajaa kilpaa. Jo tänä viikonloppuna Kataloniassa suomalaisella on tilaisuus opiskella ranskalaisen taitoja.

– Perjantai on tärkeä päivä, kun ajetaan soralla. Ei se suoranaisesti rallia ratkaise, mutta on se varmasti meidän osalta aika ratkaiseva. Olemme suhteellisen aikaisin liikkeellä ja irtosoraa on paljon. En ole vielä löytänyt sitä oikeata kikkaa, miten irtosoralla pitäisi ajaa, Lappi pohdiskeli MTV Sportille.

– Ogier sen osaa ja viimeistään ensi vuonna minun on häneltä se juttu pöllittävä. Tänä viikonloppuna meidän kompastuskivenä saattavat olla juuri soralla ajettavat erikoiskokeet. Asvaltilla pitäisi mennä hyvin ja siitä nautin paljon.

Ensi kaudella pelkkä sorateiden kikkojen opiskelu ei riitä Lapille.

– Kaiken mahdollisen haluan oppia Ogierilta, mutta en sentään vaimoa ajatellut pölliä. Ensisijaisesti ajamiseen liittyviä juttuja, Lappi velmuili.

– Otan ihan kaiken, mitä irti voi saada. Varmasti opin ymmärtämään paremmin hänen ajatusmaailmaansa ja sitä, miten hän miettii kilpailua strategisesti ja rengasvalintoja sekä tietenkin auton säätämistä. Hänellä on jostain syystä aina helvetin hyvät renkaat. Se on mielenkiintoista oppia, miten Seb niitä säästää vai onko se vain auton säädöistä kiinni, Lappi jatkoi.

Katalonian MM-ralli alkaa torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat