Superjuoksijoiden valmentajaisä skandaalin keskellä – pahoinpidellyt omaa lastaan

Norjalaisten Ingebrigtsenin juoksijaveljesten Isä Gjert Ingebrigtseniä vastaan on nostettu syyte.

Gjert Ingebrgitsenin pojat Henrik, Filip ja Jakob katkaisivat välinsä valmentajaisäänsä viime vuonna. He kertoivat silloin julkisesti, että valmentajana toiminut isä oli käyttänyt vuosia kasvatusmetodeinaan uhkailuja ja väkivaltaa.

Mediatietojen mukaan yksi tietty tapahtuma sai veljeskolmikon katkaisemaan valmennussuhteen isäänsä, ja siitä on nyt nostettu syytteet Gjert Ingebrigtseniä vastaan.

Norjalaislehti VG kertoo, että isä-Ingebrigtsen olisi hakannut yhtä lastaan märällä pyyhkeellä tammikuussa 2022. Kyseessä ei kuitenkaan ole Henrik, Filip tai Jakob, vaan eräs toinen Ingebrigtsenin seitsemästä lapsesta.

Ingebrigtsen kertoo asianajajiensa välityksellä Dagbladetille, että hän kiistää kaikki syytökset.

Yhteensä isä-Ingebrigtseniä vastaan on kirjattu monia syytöksiä, sekä verbaalisia että fyysisiä, norjalaislehtien mukaan vuosien ajalta.

Jakob Ingebrigtsen, 23, on veljeskolmikosta menestynein. Hän on nuoresta iästään huolimatta voittanut jo olympiakullan, kaksi MM-kultaa sekä neljä EM-mestaruutta. Myös Filip, 31, ja Henrik, 34, ovat menestyneitä juoksijoita. He ovat molemmat 1 500 metrin EM-kultamitalisteja.

Tällä hetkellä Gjert Ingebrigtsen toimii norjalaisen huippujuoksija Narve Nordåsin valmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat