Lapissa huippusesonki! Kansainvälisiä lomalentoja jopa enemmän kuin ennen korona-aikaa

Uusia matkailupalveluyrityksiä syntyy koronarajoituksista huolimatta 2:23
Pohjoiseen on syntynyt myös uusia matkailupalveluyrityksiä koronarajoituksista huolimatta.

Lapin lentokentillä on nyt ruuhkaa, vaikka pandemia jyllää maailmalla.  

Suomen Lappiin saapuu joulusesonkina tätä vauhtia enemmän kansainvälisiä lentoja kuin ennen pandemiaa, vuonna 2019, kertoo Finavia MTV Uutisille.  

Finavian Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilän mukaan matkustusinto ei ole hiipunut pandemiasta huolimatta, vaan kansainväliset turistit haluavat Lappiin.  

– Kokonaisuutena kaikille Lapin lentoasemillemme saapuu kansainvälisiä lomalentoja joulusesonkina enemmän kuin ennen koronapandemiaa. Iso osa lennoista saapuu Isosta-Britanniasta, Pietilä kertoo.  

Aiemmin uutisoitiin, että joulusesongin aikana Lappiin oli tulossa noin 150 000 ulkomaista turistia, joista merkittävä osa on brittejä.

Turisteja paennut kotimaahansa

Täysin ongelmitta turistimassojen saapuminen ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Viime päivinä keskustelua on herättänyt muun muassa se, että Lapissa on ulkomaalaisia koronakarkureita, ja tiedossa on useita tapauksia, joissa koronatestistä positiivisen tuloksen saanut turisti on palannut kotimaahansa luvatta.

Elämykset houkuttelevat  

Finavian mukaan yksi tekijä lentoliikenteen kasvuun voi olla se, että Finavia on jo vuosia houkutellut aktiivisesti lentoyhtiöitä lentämään Suomeen ja markkinoi muun muassa Lappia mielenkiintoisena ja elämyksellisenä matkakohteena.  

Toisaalta voidaan myös ajatella, että ihmiset purkavat nyt patoutunutta matkustustarvetta koronapandemian seurauksena.  

Lapin kansainvälisiä turistilentoja saapuu Kittilän, Kuusamon, Enontekiön, Ivalon ja Rovaniemen lentoasemille. Pääosa lennoista on tilauslentoja, eli charter-lentoja.

Hyvä joulusesonki

Finavian mukaan asemien lento- ja matkustajamäärätilastot lentoasemittain joulusesongin osalta valmistuvat tammikuun alkupuolella. Täten vielä ei voida tarkkaan kertoa tilastoja tämän joulun matkailusta.  

Aiemmat vuodet antavat kuitenkin perspektiiviä siihen, kuinka paljon lentoja on ollut.

Ennen pandemiaa, vuonna 2019, Lapin kentille saapui kokonaisuudessaan yhteensä 1 582 kansainvälistä lentoa. Eniten lentoja saapui Kittilään, johon ulkomailta saapui 618 lentoa.

Lue myös:

    Uusimmat