Mainos

Lapin Kansa: Vuokralainen tuhosi talon

Lapin Kansa kertoo rovaniemeläisen vuokranantajan painajaisesta. Vuokrarästien vuoksi häädettyjen vuokralaisten jäljiltä paljastui suuret tuhot.

Tuhot paljastuivat, kun talon omistajapariskunta meni tekemään jälkitarkastusta. Seitsenhenkisen lapsiperheen jättämä siivo oli karmea.

– Keittiössä hella, jääkaappi ja pakastin menevät ainakin vaihtoon, koska ne ovat kamalassa kunnossa. Osa kaapin ovista on irrotettu ja rivat rikottu. Ei tätä voi ymmärtää, sanoo vuokranantajien poika lehdessä.

Lapin Kansan mukaan noin puolitoista vuotta talossa asuneet vuokralaiset muuttivat Rovaniemelle Espoosta.

– Tapetit revitty seinästä, parkettilattia pilalla, tupakan tumppeja kaikkialla, romua nurkissa ja puita kaadettu pihalta, lehti luettelee tuhoja.

Tuhojen korvausselvittely on tällä hetkellä käynnissä. Vuokralaiset kiistävät tehneensä kyseiset jäljet omakotitaloon.

Vuokralainen on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa tahalliset vahingot vuokra-asunnossa. Normaalista kulumisesta aiheutuneesta vauriosta vastaa vuokranantaja.

Lapin Kansassa haastatellun Vuokranantajien neuvontalakimiehen Ville Hopsun mukaan vuokralaisten tuhoamiin asuntoihin törmää Suomessa harvoin.

Vuokralaisen aiheuttamat vahingot ja maksamattomat vuokrat menevät Hopsun mukaan ulosottoon.

– Jos oikeudessa todetaan, ettei vuokralaisella ole varaa maksaa, eikä vuokranantajalla ole vakuutusta tilanteen varalle, se jää viimekädessä vuokranantajan vahingoksi, Hopsu toteaa Lapin Kansassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.