Mainos

Lapin Kansa: Ulosottomiehellä pääsy velallisten tilitietoihin – Mies järkyttyi, kun pitkään kerrytetyt säästöt vietiin tililtä

Lapin Kansa kertoo tuilla elävän yksinhuoltajan järkytyksestä, kun ulosottomies oli yllättäen vienyt hänen tililtä säästöön saatuja rahoja. Rahat oli otettu miehen järkytykseksi suoraan tililtä ilman etukäteisilmoitusta.

Lehden mukaan miehelle on kertynyt ulosottovelkaa 25 vuoden ajan lähinnä neljän lapsen elatusmaksuista.

Miehen tulot koostuvat puolestaan kokonaisuudessaan tuista, joita hän saa vajaat 1300 euroa kuukaudessa. Mies on yksinhuoltaja ja samassa taloudessa asuu hänen alaikäinen poikansa. 

Rahat tililtä ilman ilmoitusta

Mies oli säästänyt tuistaan pikku hiljaa niin, että marraskuun alussa tilillä oli hetkellisesti yli 2000 euroa. Säästöjen tarkoituksina olivat muutto, luistimet pojalle sekä omien hampaiden kuntoon laittaminen.

Kuun toisella viikolla hän sai kuitenkin ilmoituksen, jonka mukaan tililtä oli ulosmitattu runsaat 800 euroa. Mies oli ollut täydellisen tietämätön siitä, että ulosottomiehellä on pääsy velallisen tilitietoihin.

– Voiko köyhällä olla mitään vai onko se niin, että kun pää vähän nousee, siihen lyödään heti lekalla, mies tuskailee Lapin Kansassa.

Vouti vahvistaa menettelyn oikeaksi

Valtakunnanvouti Juhani Toukola vahvistaa lehdessä, että ulosottomiehellä on nykyisin oikeus tarkastella velallisen tilitietoja.

Viranomaisen täytyy kuitenkin tiedustella niitä joka kerta erikseen. Velalliselle ei asiasta tarvitse kertoa, ulosmittauksesta taas ilmoitetaan jälkikäteen.

Toukola vahvistaa myös, että tuista tilille kertyneet säästöt voi ulosmitata.

– Tuki on tarkoitettu elämiseen, ja se on suojattu vain siltä ajalta, mille sitä maksetaan, Toukola toteaa Lapin Kansalle.

Ulosottovelat voivat muodostua myös kannustinesteeksi työn hakemiselle. Katso video:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.