Mainos

Luoteis-Uusimaa-lehti pui epäillyn poliisiampujan talousongelmia: Pankissa syntyi välikohtaus

Vihdin epäilty poliisin ampuja Jorma Nyfors oli kuljetusalan yrittäjä, jolla oli ollut taloudellisia vaikeuksia useiden vuosien ajan. Talousongelmiin liitettiin, oman kertomuksensa mukaan tietämättään, myös ampujaepäillyn vaimo.

Luoteis-Uusimaa-lehdessä toukokuussa 2015 uutisoitiin Nyforsin vaimon koettelemuksista pankissa. Vaimo oli mennyt asioimaan Nordean Nummelan konttoriin. Kertomansa mukaan hän yritti tehdä tilisiirtoa, jolloin pankkivirkailija sanoi, ettei se ole mahdollista. Vaimo kertoi hämmästyneensä ja pyytäneensä tiliotteen. Tililtä oli lehden mukaan hävinnyt rahaa 71 000 euroa.

– Siirron saajana näkyi vain numerosarja, josta en pystynyt päättelemään mitään, hän kertoi Luoteis-Uusimaalle viikko tapahtuman jälkeen.

Konttorissa oli mukana aviomies. Hän vaati pankkivirkailijaa selvittämään tilisiirron taustan. Vaimo vaati pankkia kertomaan, onko hänen kontollaan jokin oikeuden päätös, josta hän ei ole tietoinen.

Tilanne kuumeni, ja paikalle kutsuttiin poliisi. Vaimo kertoi lopettaneensa molemmat pankissa olleet tilinsä, ja hän teki tapahtuneesta kantelun Finanssivalvontaan.

Nordea kommentoi tuolloin, että vaimon esittämä "tarina ei kaikilta osin pidä paikkaansa". Pankin mukaan se ei voinut kommentoida sen enempää pankkisalaisuuden takia.

Ulosottovirasto miehen velkojen perässä

Sittemmin kävi ilmi, että rahat tililtä oli siirretty Länsi-Uudenmaan ulosottovirastolle aviomiehensä velkojen takia. Vaimo ihmetteli sitä, miten hänen tililtään, hänen tietämättään, voitiin siirtää rahaa. Hänellä itsellään ei ollut velkaa.

– Valitimme Espoon käräjäoikeuteen, mutta sieltä tuli hylkäävä päätös hiljattain, vaimo kertoi viime syyskuussa Luoteis-Uusimaalle, ja sanoi vievänsä asian hovioikeuteen.

Jorma Nyfors oli kuljetusalan yrittäjä, ja hän toimi omalla toiminimellä. Miehen talousvaikeudet olivat alkaneet hänen oman kertomansa mukaan vuosia aikaisemmin.

Vuonna 2009 Länsi-Uudenmaan ulosottovirasto oli käynnistänyt ulosottotoimet ja perinnän miestä vastaan ilman oikeuden päätöstä, mies kirjoitti Luoteis-Uusimaan yleisönosastopalstalla viime syyskuussa.

– Ulosottomiehiä on ollut useampi kimpussani vuosien varrella, mies kirjoitti. Hän kertoi vaatineensa selvitystä omaisuutensa ulosmittaamisesta, mutta jääneensä ilman sisällöllistä vastausta.

"Asunnot lähtivät alta"

Miehen mukaan hänen vaimonsa kanssa asuma, yhteisomistuksessa oleva kiinteistö, ulosmitattiin vaimon tietämättä. Nyfors totesi, että myös hänen osuutensa sisarensa kanssa omistamastaan maatilasta Vihdissä ulosmitattiin. Maatila oli miehen syntymäkoti.

Miehen mukaan tila myytiin 86 000 eurolla, hänen osuutensa siitä oli 52 000 euroa. Kotinsa "varovaisesti arvioitu käypä hinta on 220 000 euron tietämillä", Nyfors kertoi.

Miehen mukaan Länsi-Uudenmaan viraston kirjallisen maksukuitin mukaan hänen velan jäännössaldo oli nyt 60 474,68 euroa. Tämän jälkeen sama virasto vaati vaimon pankkia luovuttamaan alussa mainitut 71 000 euroa.

Nyforsin mukaan hänen tietoonsa ei ollut saatettu uusia velkojen vireilletuloilmoituksia sen jälkeen, kun sai tietää velan jäännössaldon suuruuden.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.