Mainos

Länsiväylä: Parkkipaikan löytäminen syö kotihoitajien aikaa – sakot maksettava omasta pussista

Espoossa kotihoidon työntekijöiden murheenkryyniksi on muodostunut luvallisen parkkipaikan löytäminen. Kaupunki ei ole pyynnöistä huolimatta pysäköintilupia antanut. Asiasta kertoo Länsiväylä.

Espoon kotihoidon työntekijät joutuvat sinnittelemään päivästä toiseen järjettömiltä tuntivien pysäköintisääntöjen kanssa. Hoitajalta voi mennä 20 minuuttia aikaa luvallisen parkkipaikan löytämiseen, jotta hän pääsee asiakkaan luokse suorittamaan 10 minuutin pituisen toimenpiteen.

Välillä jopa kymmenkiloista tarvikelaukkua joutuu kantamaan puoli kilometriä parkkipaikalta asiakkaan kotiin. Ajankäytöllisesti kyse on merkittävästä ongelmasta, sillä yhdellä hoitajalla saattaa olla jopa 16 asiakaskäyntiä työvuorossa. Vuorokauden aikana Espoon kotihoito käy noin 930 ihmisen luona.

– Olemme pyytäneet ja pyytäneet kaupungilta kotipalvelun autoihin lupalappuja, jotka mahdollistaisivat pysäköinnin myös kieltoalueille tai ainakin aikarajoituksen ylittämiseen. Turhaan, kertoo vuosia Espoon kaupungin kotipalvelussa työskennellyt henkilö Länsiväylälle.

Hoitajan mukaan hankalasta järjestelystä kärsivät eniten kotihoidon asiakkaat, eli yleensä vanhukset, joiden kanssa vietettävästä ajasta parkkipaikan etsiminen on pois.

Pysäköintisakon osuessa kohdalle, sakko on maksettava hoitajan omasta pussista. Silloinkin, kun sakottajana on Espoon kaupunki.

Pysäköinninvalvontaa johtava lakimies Petteri Aumala kertoi Länsiväylälle, että laki ei mahdollista erikoisluvan antamista määräysten vastaiseen pysäköintiin kotihoidon ajoneuvoille.

Kotihoidon tilanne puhutti myös tammikuussa 2015. Katso video:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.