Mainos

Lännen Media: Suomessa opiskelevien ulkomaalaisten määrä kolminkertaistunut 2000-luvulla: "Kaikkien opiskelijoiden määrästä silti murto-osa"

Ulkomaisten opiskelijoiden määrä on noin kolminkertaistunut Suomessa 2000-luvun aikana. Kun vuosituhannen alussa heitä oli reilut 6 000, oli määrä noussut vuoteen 2017 mennessä yli 20 000 tutkinto-opiskelijaan. Asiasta kertoo Lännen Media.

Opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulupolitiikan vastuualueen johtajan Birgitta Vuorisen mukaan Suomessa on päättäväisesti houkuteltu ulkomaisia opiskelijoita maahan.

–Korkeakoulut ovat myös suunnanneet markkinointiaan entistä enemmän rajojen ulkopuolelle, ja samalla englanninkielisten ohjelmien tarjontaa on monipuolistettu, Vuorinen sanoo.

Vuorisen mukaan ulkomaisten opiskelijoiden määrä ei silti edelleenkään ole kuin murto-osa kaikkien opiskelijoiden määrästä.

Samaan aikaan, kun ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä Suomessa on kasvanut, moni nuori lähtee ulkomaille opiskelemaan.

– Tärkeää olisi, että ulkomailla opiskelleet jossain vaiheessa myös palaisivat Suomeen. Yhtä tärkeää on, että ulkomaiset opiskelijat jäisivät Suomeen valmistumisensa jälkeen.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja