Mainos

Jo yli 600 opiskelee lääkäriksi ulkomailla – "Enemmistö palaa valmistuttuaan Suomeen"

Yleistyvä ilmiö lääkärikunnassa ovat ulkomailla oppinsa saaneet suomalaiset lääkärit. Lääketiedettä muissa maissa opiskelevien määrä on lisääntynyt viime vuosina valtavasti, kerrotaan Lääkäriliitosta.

Lukuvuonna 2014-2015 jo yli 600 suomalaista sai Kelan opintotukea siihen, että opiskeli lääketiedettä ulkomailla.

– Kyselyjen ja kokemustenkin perusteella näyttää siltä, että ylivoimainen enemmistö ulkomailla opiskelleista palaa valmistuttuaan Suomeen, kertoo Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila.

Useimmiten suomalaiset suuntaavat opiskelemaan Ruotsin yliopistoihin, Viron Tarttoon ja Latvian Riikaan. Lisäksi Puola on yllättävän suosittu opiskelumaa. Puolaan suunnataan muistakin Pohjoismaista, ja siellä on mahdollisuus suorittaa koko tutkinto englanniksi.

Halila arvelee, että ulkomailla opiskeluun on useita syitä.

– Tieto opiskelupaikoista on levinnyt viidakkorummun välityksellä. Nykynuoriso on myös kansainvälishenkistä, ja kiinnostus ulkomailla opiskeluun kasvaa muutenkin. Aika moni on toki ensin pyrkinyt opiskelemaan Suomessa, mutta ei ole päässyt sisälle.

Suomessa otetaan peruskoulutukseen noin 750 lääketieteen opiskelijaa vuodessa. Kun mukaan lasketaan muualla opiskelleet, uusia lääkäreitä tulee Suomeen arviolta 900 vuodessa. Halilan mukaan se alkaa olla maailman huippulukuja väestöön nähden, noin joka 70. ikäluokasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.