Lännen Media: Pääesikunta haluaa selvityksen Lemmenjoen sotaharjoituksista – Mihin tarvittiin diskopallo ja sadoilla euroilla alkoholia?

Puolustusvoimien Pääesikunnan oikeudellinen osasto haluaa Ilmavoimien esikunnalta selvityksen kolmesta vapaaehtoisesta harjoituksesta, jotka on järjestetty Lemmenjoella syksyllä 2017, kertoo Lännen Media.

Kyse on Ilmasotakoulun yhteistoimintaharjoituksista sekä Ilmavoimien valmiusrakentamisen harjoituksista. Tarkasteltavana on myös Karjalan lennoston vapaaehtoinen harjoitus, joka toi aiemmin syytteet sotilasrikoksista kahdelle korkea-arvoiselle upseerille.

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.

Ilmasotakoulun harjoitukseen on hankittu myös 120 eurolla diskopallo, valoketjuja, kohdelamppu sekä 36 kappaletta eli 900 euron edestä Lapinmajan historiikkeja.

Armeijan ohjeistuksen mukaan koulutuksen pitäisi liittyä sodan ajan tehtävien tai yleisen kriisiajan käytettävyyden parantamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat