Lännen Media: Enemmistö uskoo turvapaikan saaneiden lisäävän kuntien elinvoimaa

Kuntapäättäjien niukka enemmistö uskoo, että turvapaikan saaneet voivat lisätä heidän kotikuntansa elinvoimaa, selviää Lännen Median kyselystä.

Kuntaliiton kuntatalouteen erikoistunut johtaja Ilari Soosalu selittää kuntapäättäjien melko myönteistä suhtautumista pienten kuntien väestörakenteella.  

- Vastaajat todennäköisesti ajattelevat, että tulevaisuudessa olisi näin ollen enemmän työvoimaa, sillä ikäsidonnaisista menoista selviäminen edellyttää käsipareja. 

Enemmistön mielestä uudet asukkaat ovat myös tervetulleita. Myönteisimmin asiaan suhtautuvat vihreiden ja kielteisimmin perussuomalaisten kannattajat. Perussuomalaisista yli 80 prosenttia pelkäsi, että turvapaikanhakijat olisivat kunnalle suuri kuluerä, josta kunnan on vaikea selviytyä. Vihreistä näin ajatteli neljä prosenttia.

- Viiden miljardin loikka ei tunnu nytkään onnistuvan - saatikka jos nämä pakolaiset jäävät maahan elätettäviksi, forssalainen Aila Lahtinen (ps) kommentoi. 

Kuntapäättäjistä lähes kaksi kolmasosaa arvioi, että heidän kunnallaan on vähintään tyydyttävät mahdollisuudet tarjota asuntoja.  

Kyselyyn vastasi tässä kuussa 1800 kunnanvaltuutettua eri puolilta Suomea.  
  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja