Lännen Media: Eläkeläisten tulotaso laskee

Eläkeläisten taloudellinen asema heikkenee Suomessa huomattavasti vuosina 2016-2019, uutisoi Lännen Media.

Kelan tuoreen laskelman mukaan tulotaso laskee 85 prosentilla eläkeläisten kotitalouksista.  

Kansaneläkeindeksin jäädyttäminen leikkaa siihen sidottuja etuuksia reaalisesti 5,3 prosenttia vuoteen 2019 mennessä. Eläkeläisten asema suhteessa palkansaajin heikkenee.  

Hallituspuolueiden poliitikkojen väite siitä, että takuueläkkeen tasokorotus parantaa pienituloisten eläkeläisten asemaa, ei pidä Lännen Median mukaan paikkaansa.  

Kelan tutkimusjohtaja, professori Oli Kangas sanoo, että takuueläkkeen noston olisi pitänyt olla suurempi, kun pienituloisten eläkkeistä leikataan näin suuressa mitassa.  

Kankaan mukaan suomalainen yhteiskunta on siirtynyt uudelle aikakaudelle, josta selkeä esimerkki on eläkeläisten aseman huonontuminen.  

- Tähän asti olemme rakentaneet ja laittaneet lisää rahaa järjestelmiin. Nyt teemme leikkauksia, jotta Suomelle ei käy kuten Kreikalle, jossa muut tulivat ja sanoivat, mistä leikataan.  

Kelan tilasto- ja tutkimusosastot ovat saaneet valmiiksi laskelmat siitä, miten hallitusohjelmaan kirjatut indeksileikkaukset, asumistuen muutos ja takuueläkkeen korotus vaikuttavat eläkeläisten toimeentuloon.  
  

Lue myös:

    Uusimmat