Mainos

Lancet: Joka kymmenettä lasta pahoinpidellään

Maailman rikkaissa maissa jopa joka kymmenes lapsi joutuu pahoinpitelyn kohteeksi, sanovat brittiläiset ja amerikkalaiset tutkijat. Viralliset tilastot kuitenkin paljastavat, että vain alle kymmenesosa tapauksista johtaa tutkimuksiin.

Tutkimustuloksia esitellään arvostetussa lääketieteellisessä brittijulkaisussa Lancetissa, joka omistaa kokonaisen numeron lasten koville kohtaloille. Britanniassa lasten pahoinpitely on puhuttanut poikkeuksellisen kiivaasti sen jälkeen kun paljastui, että pieni poikavauva pahoinpideltiin kuoliaaksi. Syyllisiä ovat vauvan äiti ja tämän miesystävät.

-Lasten huono kohtelu on yleistä, ja monille lapsille se on jatkuvaa, millä on onnettomia seurauksia koko lapsuuden ajan ja vielä aikuisenakin, kirjoittavat brittiläinen tutkija Ruth Gilbert ja hänen amerikkalainen kollegansa Cathy Spatz Widom.

Julkaisun mukaan pahoinpitelyllä on monia muotoja, kuten läimäytykset, lyömiset, hakkaamiset, polttamiset, raiskaus, pornografialle altistaminen, mutta myös heitteillejättö tai henkinen pahoinpitely kuten lapsen saaminen tuntemaan itsensä arvottomaksi tai ei-halutuksi. Useimmiten lasta pahoinpitelevät hänen omat vanhempansa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.