Mainos

Nyt on kesäistä: Idässä tänään jo lähes 20 astetta!

Venäjän puolelta on virrannut itään ja pohjoiseen lämmintä ilmaa.

Kello 15.30 mennessä päivän korkein lämpötila oli Ilmatieteen laitoksen mittausasemien mukaan Ilomantsin 19,5 astetta. Lukema on kevään tähän asti korkein lämpötila. Eilen Tohmajärvellä ja Ilomantsissa oli 17,9 astetta.

Rovaniemellä on ollut tänään tasan 19,0 astetta. Ilmatieteen laitoksen mukaan Lapissa ei ole koskaan mitattu 20 asteen lukemia huhtikuussa, mutta Rovaniemellä on ollut 19,3 astetta 30. huhtikuuta 2008. Vaikka lämpötilat ovat Rovaniemellä jo olleet tänään kesäisiä, on siellä vielä paikoin luntakin, lentoaseman mittauspisteessä peräti 46 senttimetriä.

Yli 17 asteeseen on tänään päästy tähän mennessä Pudasjärvellä, Ylitorniolla, Ranualla, Taivalkoskella, Kuhmossa ja Pellossa. Inarissa ja Sallassa on ollut 16,9 astetta.

Helsingissä päivän korkein lämpötila on ollut tähän mennessä kymmenkunta astetta. Turussa on ollut reilut 12 astetta.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Päivitetty lämpötiloja ja paikkakuntia 29.4.2016 kello 13 ja 15.30. Alunperin Ilmatieteen laitos kertoi, että Rovaniemen 19,0 astetta olisi alustavien tietojen mukaan mittaushistorian korkein huhtikuun lämpötila Lapissa, mutta tietoa korjattiin, että Rovaniemellä on 30.4.2008 mitattu 19,3 astetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja