Lämpötila putoaa tuntuvasti – ukkosmyrskyt jatkuvat, paikoin voi tulla myös rakeita

Sade- ja ukkoskuurot jatkuvat tänään ja ne voivat olla paikoin voimakkaita, varoittaa Ilmatieteen laitos. Sää viilenee, kun kylmä rintama kulkee päivän aikana maan yli koilliseen.

Ukkoset ovat päivällä voimakkaita kylmän rintaman etupuolella eli maan itäosasta Etelä-Lappiin yltävällä alueella, missä voi tulla paikoin myös rakeita.

Lämpötila laskee tuntuvasti eilisestä, jolloin mittari kipusi monin paikoin miltei 30 lämpöasteeseen. Tänään lämpötila jää maan etelä- ja länsiosissa 20 asteen vaiheille. Idässä voidaan päästä vielä hellelukemiin ennen iltapäivän ukkosia.

Ukkosmyrskyt ovat katkoneet sähköjä ja työllistäneet pelastuslaitosta. Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi myöhään illalla, että voimakkaat sadekuurot muodostivat taajamatulvia, ja vettä jouduttiin pumppaamaan monin paikoin Valkeakoskella. Esimerkiksi terveyskeskusta ja yhden rivitalon kellaria piti tyhjentää vedestä.

Etelä-Savossa ukkoset aiheuttivat eilen pieniä maastopaloja ja kaatoivat puita.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan reilut 2 000 asiakasta 17 kunnassa oli aamuviiden aikaan ilman sähköä. Yöllä sähköttömänä oli enimmillään jopa 18 000 asiakasta. 

Lue myös:

    Uusimmat