Mainos

Lämpötila kohosi Utsjoella lähes 35 astetta vuorokaudessa: ”Aika haipakkaa”

Etelä-Suomessa paukkupakkaset ovat puhuttaneet ihmisiä. Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt Pohjoisessa tapahtunut radikaali muutos pakkaslukemissa.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että Utsjoella lämpötila on kohonnut todella hurjaa vauhtia: Kun vielä eilen aamulla pakkasta oli yli 38 astetta, niin tänään aamulla pakkasta oli enää 3,5 astetta. Tällöin puhutaan 35 asteen lämpenemisestä lyhyessä ajassa, mikä ei ole kovin yleistä.

-Aika haipakkaa lämpötilan nousu on ollut. Tänään Utsjoki on ollut Suomen toiseksi lämpimin paikkakunta, toteaa Rintaniemi.  

Sää ei lauhdu niin paljon kuin aiemmin arvioitiin

Etelä-Suomessa viime yö oli hyvin kylmä. Rintaniemen mukaan etelään ei ole lähipäivinä odotettavissa yhtä kylmiä öitä. Sää ei kuitenkaan lauhdu niin paljon kuin eilen arvioitiin.

-Huomenna on luvassa poutainen sydäntalven päivä. Pakkasta on 15-20 astetta. Idässä ja Kainuussa pakkasta voi olla enemmänkin. Sunnuntai on pitkälti lauantain kaltainen, kertoo Rintaniemi. 

Viikon alussa pakkasta on 10-15 astetta, mutta idänpuoleinen viima tekee pakkasesta vihlovan tuntuista maan etelä- ja keskiosassa.

Rintaniemi kertoo, että maanantai ja tiistai ovat leudoimmat päivät ja sitten pakkanen taas kiristyy. Lämpöasteita ei näillä näkymin ole luvassa. Tiistaina ja keskiviikkona sataa pölisevää lunta, mikä haittaa liikennettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.