Mainos

MTV:n meteorologi: Lämpimät vaatteet käyttöön ensi viikollakin

Tulevien päivien sää pitää sisällään lauhtumista, joskin koko maassa pysytään pakkasen puolella ainakin kuun puoliväliin asti, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tämä päivä on ollut kuluvan pakkasjakson kylmin.

-Muoniossa oli aamulla 41,2 astetta pakkasta ja huomioitavaa on, että pakkasta on ollut siellä koko päivän 40 astetta tai enemmän, toteaa Rintaniemi.

Paukkupakkasia karsastaville on luvassa hyviä uutisia, sillä huomenna sää alkaa lauhtua pohjoisesta alkaen.

-Ensi yö voi olla kuitenkin tähän asti kylmin maan eteläosassa. Pakkasta voi olla 30 astetta, kertoo Rintaniemi.

-Mutta sitten pakkanen hellittää ja huomisesta tuleekin aika jännä. Lapissa sää muuttuu pilvisemmäksi ja tulee lunta. Länsirannikolla tulee myös runsaasti lunta. Pöllyävää puuterilunta tulee 10-15 senttiä.

Lauantaina lauhtuminen jatkuu. Päivä on poutainen ja pakkaslukemat vaihtelevat 10-15 asteen välillä koko maassa. Maan itäosassa pakkasta voi olla hieman enemmän.

Sunnuntaina etelässä on noin 10 astetta pakkasta. Maan keski- ja pohjoisosassa pakkasta on sunnuntaina 15-20 astetta. Maanantaina etelässä ja lännessä on enää viitisen astetta pakkasta. 

Mutta pakkanen kiristyy uudestaan ensi viikon puolivälissä.

-Näin hirveän kylmää ei tule, mutta kyllä lämpimiä vaatteita pääsee käyttämään sillä pakkaslukemat liikkuvat 10-20 asteen välillä, kertoo Rintaniemi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.