Mainos

Lämmin sää hellii suomalaisia

Suomalaiset saavat tänään nauttia ajankohtaan nähden harvinaisen lämpimästä syyssäästä.

Kahdenkymmenen asteen rajaan saatetaan yltää Etelä- ja Länsi-Suomessa sekä Oulun läänin länsiosissa. Sen sijaan Lapissa lämpötila jää alle 15 asteen.

Lämpimän sää aiheuttavat korkeapaineen alue Venäjällä sekä etelästä puhaltavat tuulet.

- Kun korkeapaineen alue on laaja, lämmin ilma pääsee levittäytymään suureen osaan Suomea, kertoo päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta.

Mutta vaikka lämpömittari saattaa kivuta osassa maata jopa 20 asteeseen, kyse ei kuitenkaan ole tämän ajankohdan ennätyslukemista.

- Esimerkiksi viime vuonna 23. syyskuuta mitattiin Tampereella peräti 24,1 ja Lahdessa 24 astetta. Ne olivat ylivoimaisia ennätyksiä, kun puhutaan syyskuun viimeisestä kymmenestä päivästä. Myös muilta vuosilta löytyy asteen pari yli 20:n lukemia.

Tänään alkava "lämpöaalto" jää kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä jo huomenna mittarinlukemat jäävät maan etelä- ja keskiosissa yleisesti 16-17 asteeseen, länsirannikolla jopa tämän alle.

Torstaina viileämpi ilma valtaa jo muutkin maan etelä- ja keskiosat. Lämpötilat jäävät tällöin 10-15 asteeseen. Lapissa ilma on tätäkin kylmempää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.