Lamborghini vahvistaa: Huracanin ja Aventadorin seuraajat ovat ladattavia hybridejä – karmeat hevosvoimat!

Lamborghini on vahvistanut asian, jota on huhuttu jo tovi. Sen seuraavat mallit tulevat olemaan ladattavia hybridejä.

Italialainen superautovalmistaja Lamborghini korvaa nykyisen lippulaivansa Aventadorin vuoden 2021 tienoilla, yhtiön toimitusjohtaja Stefano Domenicali paljasti Automotive Newsille.

Domenicali paljasti Aventadorin seuraajan olevan "noin" 1172-hevosvoimainen ladattava hybridi, jossa V12-bensakoneen kaverina on tehokas sähkömoottori.

Lamborghini-pomo kertoi, että Aventadorin pikkuvelimalli Huracanin seuraaja on niin ikään ladattava hybridi, joka tuottaa sekin lähemmäs tuhat hevosvoimaa. Huracanin seuraajassa sähkömoottori paritetaan 10-sylinterisen bensarohmun kanssa.

Katso alla olevalta videolta seitsemän Lamborghini Urus -maasturin seikkailu Islannissa.

1:38

– Ladattava hybridi on ainoa tapa vähentää päästöjä ja samaan aikaan pitää kiinni suorituskyvystä sekä moottoreidemme äänestä, Domenicali sanoi.

Myös Lamborghinin tuore supermaasturi, Urus, pyritään sähköistämään mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä Lamborghinilla on kuitenkin kädet täynnä töitä valmistaa Uruksia autoja odottaville asiakkailleen.

Domenicali sanoo, että he ovat testanneet V6-moottorin ja sähkömoottorin yhdistelmää, mutta sen tehokkuus, tai siis lähinnä sen puute, ei passannut valmistajalle. Hybridi-Uruskin tullee siis aikoinaan tarjolle V8-moottorilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja