Mainos

Lakkasi poistamasta karvoja alapäästään – nainen säästi jäätävän summan rahaa

Karvojen ajelun lopettanut nainen päätti laskea, miten paljon karvanpoisto maksaa.

Eron jälkeen Stacey June lakkasi ajelemasta alapäätään. Nainen halusi mukaan kampanjaan, joka vaatii sallimaan karvat myös naisten alapäässä.

Ihmettelevien kommenttien lisäksi June havaitsi pian, että säästi rahaa kuin huomaamattaan, sillä sitä ei enää kulunut karvanpoistoon.

– Miksi edes aloin vahata alapäätäni? Paljonko vaginani ylläpito maksaa vuosittain, australialainen June pohti News.com.au-sivustolla.

Hän päätti laskea, miten paljon karvanpoisto maksaa.

Vahaaminen

 • 60 dollaria kuussa
 • 720 dollaria vuodessa

Laserointi

 • 60 dollaria hoitokerta, tulos kestää 6–8 viikkoa
 • 480 dollaria vuodessa

Säästöä kertyi siis jopa 720 dollaria!

Australialainen June huomauttaa, että hänen kotimaassaan terveyden kannalta olennainen papakoe tulee paljon karvojenpoistoa halvemmaksi. Suomessa papakokeesta ei synny kuluja suurelle osalle naisväestöstä, sillä naiset saavat kutsun papaseulontaan viiden vuoden välein yleensä 30–60 vuoden iässä. Seulonta on osallistujalle maksuton.

Entä muut kulut?

Samaan syssyyn June laski ehkäisyn ja kuukautisten hinnan.

Nainen ynnäsi, että tamponeja kuluu yksi jokaista kuutta tuntia kohti, eli neljä päivässä viiden päivän ajan. Koska naisilla on kuukautiset keskimäärin 13-vuotiaasta 51-vuotiaaksi asti, hänellä on kuukautiset noin 456 kertaa, eli jopa 6,25 vuoden ajan putkeen.

Suomessa e-pillereiden hinta vaihtelee alle kymmenestä eurosta muutamiin kymppeihin, ja terveyssidepakkaus maksaa 3–4 euroa. Jos ajatellaan, että sidepakkauksessa on 12 sidettä, Junen laskelmaa käyttämällä paketti riittää kolmeksi päiväksi, ja kuukautisten aikana tarvitaan ainakin 1,5 neljän euron hintaista sidepakettia. Tämä tekisi kuukautisten hinnaksi kuutisen euroa kuukaudessa, 72 euroa vuodessa ja 2880 euroa 40 vuodessa.

Kaikkien näiden kuukautisten hillitsemiseen kuluu yli 9000 tamponia. Lisäksi nainen tarvitsee pikkuhousunsuojia ja muita välttämättömyyksiä, joten kuukautisten hinnaksi tulee Junen mukaan vuodessa 150 dollaria. Pilleriehkäisyn hinnaksi hän arvioi noin 300 dollaria vuodessa.

Junen laskelmien mukaan niin sanottu ”vaginan ylläpito” maksaa noin 1700 dollaria vuodessa. Euroina summa olisi noin 1300.

40 vuoden aikana nainen voisi siis säästää 68 000 dollaria, 52 000 euroa, jos vain voisi luopua kaikista näistä kuluista.

***Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja