Mainos

Lakivaliokunnan puheenjohtaja kriittisenä Aito avioliitto -hankkeesta: "Ei toteuta kansalaisaloitteen ideaa"

Eduskunta äänestää tänään, pitääkö avioliitto säilyttää miehen ja naisen välisenä liittona. Sama sukupuolta olevien avioliitot salliva laki tulee voimaan kahden viikon päästä. Tämä kansalaisaloitteesta alkunsa saanut laki sai viime syksyllä kilpailijakseen Aito avioliitto -kansalaisaloitteen, joka haluaa palauttaa avioliiton miehen ja naisen väliseksi.

Lakivaliokunnan puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvasen mielestä vasta-aloite täyttää laillisuusvaatimukset, mutta ei kansalaisaloitteen alkuperäistä tarkoitusta.

– Kansalaisaloitteen ideana on se, että tuodaan uusia aiheita ja ilmiöitä keskusteluun. Tässä niin ei tapahdu, koska edellinen eduskunta teki jo asiassa perusteellisen työn. Mikään tässä yhteiskunnassa ei tänä aikana ole muuttunut. Minusta tämä soveltuu vähän huonosti tähän tilanteeseen, toki se on ihan lainmukainen, Tolvanen arvioi.

Lakivaliokunta päätyi äänestyksen jälkeen esittämään Aito avioliitto -aloitteen hylkäämistä. Tolvasen mielestä muut ratkaisut olisivat olleet kohtuuttomia.

– Lakivaliokunnan mielestä olisi hieman kohtuutonta niiden henkilöiden ja ihmisten kannalta, joita tämä asia koskee, että nyt aivan viime hetkellä ennen lain voimaantuloa laki kumottaisiin. Lainsäädännössä on pyrittävä johdonmukaisuuteen, vakauteen ja ennustettavuuteen. Poukkoilu ei ole kenenkään etu.

Laki sukupuolineutraalista avioliittolaista hyväksyttiin eduskunnassa reilut kaksi vuotta sitten. Keskustelu Aito Avioliitto -kansalaisaloitteesta kummastelikin eilen enemmän sitä, pitäisikö lakia kansalaisaloitteesta muuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja