Mainos

Sukupuolineutraaleja liittoja vastustava kansalaisaloite luovutetaan tänään eduskunnalle

8:52

Eduskunnan hyväksymä uusi avioliittolaki saa haastajan jo ennen kuin se on tullut edes voimaan.

Eduskunta hyäksyi puolitoista vuotta sitten kansalaisaloitteen, joka sallii avioliiton samaa sukupuolta oleville pariskunnille. Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Tänään eduskunnalle luovutetaan vasta-aloite, joka esittää avioliiton säilyttämistä vain miehen ja naisen välisenä. Aloitteen on allekirjoittanut yli 100 000 suomalaista. 

Tämän Aito avioliitto -nimisen kampanjan tiedotussihteeri Pasi Turunen perustelee ehdotusta avioliiton alkuperäisellä merkityksellä. 

– Me kaikki haluamme, että kaikilla on tasavertainen oikeus mennä naimisiin. Ratkaisevaa on, että tätä keskustelua Suomessa ei ole käyty. Avioliittohan on ollut olemassa sitä varten, että se tuo yhteen miehen ja naisen, jotta lapsella olisi isä ja äiti.

Sdp:n kansanedustaja Sanna Marin ihmettelee miksi uudella aloitteella halutaan palataan erilaisten perhemallien syrjintään. Sateenkaariperheessä kasvanut Marin pitää kysymystä paitsi poliittisena myös henkilökohtaisena.

– Tällä hetkellä voimassa oleva lainsäädäntö, onneksi se muuttuu ensi vuoden alusta, se on syrjivä erilaisia perheitä kohtaan, se on syrjivä erilaisia parisuhteita kohtaan, se ei missään nimessä ole tasa-arvoinen eikä yhdenvertainen, ja pidän sitä myös tästä näkökulmasta ongelmallisena.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja