Mainos

Aito avioliitto -lakialoitteesta äänestetään ylihuomenna – lakivaliokunta ehdottaa aloitteen hylkäämistä

Avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä liittona äänestetään eduskunnassa ylihuomenna. Tasa-arvoista avioliittoa vastustavaa kansalaisaloitetta käsitellään täysistunnossa huomenna.

Jos Aito avioliitto -aloite saisi eduskunnassa äänten enemmistön, se kumoaisi 1. maaliskuuta voimaan astuvan tasa-arvoisen avioliittolain. Tällöin samaa sukupuolta oleville ei tulisikaan oikeutta mennä naimisiin.

Jos vasta-aloite menisi läpi, parisuhteiden rekisteröinti olisi lakivaliokunnan mietinnön mukaan jatkossakin mahdollinen. Tasa-arvoisen avioliittolain myötä rekisteröinneistä on tarkoitus luopua.

– Viranomaiset ovat joutuneet muuttamaan tietojärjestelmiä ja muuttamisesta on aiheutunut kustannuksia, mutta on epäselvää, mitä muita ongelmia siitä aiheutuisi, jos palattaisiin vanhaan systeemiin, eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.) sanoo.

Lakivaliokunta päätti eilen äänestyksen jälkeen esittää eduskunnalle Aito avioliitto -aloitteen hylkäämistä. Yleensä eduskunta äänestää valiokunnan kannan mukaisesti.

Edes Aito avioliitto -aloitteen kannattaja, lakivaliokunnan jäsen Antero Laukkanen (kd.) ei eilen STT:n haastattelussa uskonut aloitteen läpimenoon eduskunnassa.

Laukkanen, Laura Huhtasaari (ps.), Leena Meri (ps.) ja Mika Niikko (ps.) jättivät lakivaliokunnan mietintöön vastalauseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.