Lakersin mestaruusjuhlilla vakavat seuraukset – viranomaisilta synkät terveiset faneille

Los Angeles Lakersin eteneminen koripallon NBA:n mestaruuteen asti on todennäköisesti osaltaan vaikuttanut koronatapausten kasvuun kaupungissa, sanovat terveysviranomaiset.

Los Angeles juhlii toista suuren ammattilaissarjan mestaruutta lyhyen ajan sisään, kun Los Angeles Dodgers voitti baseballin MLB-mestaruuden tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Vain paria viikkoa aiemmin Los Angeles Lakers vei koripallon NBA:n mestaruuden.

Lakersin mestaruusjuhlinnalla oli vakavat seuraukset. Los Angelesin piirikunnan terveysviranomaisten mukaan on todennäköistä, että koripallofanien kokoontumisilla on ollut osansa piirikunnan tautitapausten määrän nousussa. Viranomaiset julkaisivat asiasta maanantaina tiedotteen.

– On mahdotonta määritellä tarkkaan, kuinka suuri vaikutus altistumisilla on ollut kasvuun, viranomaisten maanantaina julkaisemassa tiedotteessa sanottiin Guardianin mukaan.

– On kuitenkin hyvin todennäköistä, että ihmisten kokoontumiset katsomaan pelejä tai juhlimaan Lakersiä – aivan kuten muutkin viime viikkojen kokoontumiset, joissa ihmiset olivat lähikontaktissa ilman kasvomaskeja – ovat vaikuttaneet piirikunnassa havaittujen tapausten määrän kasvuun.

Los Angelesin piirukunnassa kirjattiin tiistaina yli 1500 uutta koronatapausta. Koronatilanne on piirikunnassa on määritelty neliportaisen asteikon toiseksi vakavimpaan, korkean riskin kohtaan.

Lakers ei järjestänyt perinteistä mestaruusparaatia koronapandemian vuoksi. Guardianin mukaan noin 1 000 fania kerääntyi kuitenkin joukkueen kotiareenan ympäristöön juhlimaan sen jälkeen, kun Lakers oli kukistanut Miami Heatin kuudennessa finaaliottelussa.

Los Angelesissa juhlitaan keskiviikkona toista suurta mestaruutta muutaman viikon sisään. Paikallinen Dodgers kaatoi Tampa Bayn MLB:n kuudennessa finaaliottelussa ja vei mestaruuden voitoin 4–2. Mestaruus on joukkueen ensimmäinen sitten vuoden 1988.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja