Mainos

Lakanoissa ei saa nukkua, kynnyksen päälle ei saa astua – näin omituisia sääntöjä lapsiperheissä on

Kerro jutun lopussa omat kokemuksesi erikoisista kodin säännöistä!

Moni on kotonaan opetettu syömään suu kiinni ja sanomaan ruoan jälkeen "kiitos". Erikoisempiakin sääntöjä kuitenkin löytyy: miten olisi kotiinmenokielto, käsienpesupakko ja kynsienleikkauskielto?

Keräsimme yhteen erikoisimpia sääntöjä Vauva.fistä, Reddit-sivustolta ja omasta kyselystämme – lue ja kerro jutun lopussa omat kokemuksesi!

Tällaisia sääntöjä perheissä on ollut!

”Rappukäytävässä piti aina liikkua hiljaa, koska naapurit. Kotona ei saanut juosta, tömistellä tai huutaa, koska naapurit. Eteisen kynnyksen päälle ei saa astua, se menee kauhean näköiseksi. Seiniin ei saa koskea tai nojata, sama juttu. Samasta syystä kaapit pitäisi avata niin, että kynnet eivät osu kaapin oviin, tuoleja pitää siirtää hyvin varovasti eivätkä lapset saa vetää mitään (lelua) lattialla.”

”Kaukosäädintä ei saa pitää lattialla, koska siihen voi astua ja se voi hajota. Muistan elävästi, että astuin kerran kaukosäätimeen ja sätin itseäni siitä, että sääntö unohtui. Säädin säilyi kuitenkin ehjänä.”

”Meillä jätettiin aina lappu pöydälle, jos kotoa lähti johonkin illalla. Malliin ”menin Paulan kanssa keskustaan”. Kerran jätin miehelleni lapun, ja olin hyvin järkyttynyt, kun hän ei ollut nähnyt sitä koko aamuna. Jotenkin oletin, että kaikki muutkin tarkistavat, onko keittiön pöydällä heille viestiä …”

​​​​​​​

"Kun kokkasimme mitä tahansa, emme koskaan nähneet paljoa vaivaa siivotaksemme heti. Rasvainen pannu, jossa tehtiin porsaankyljyksiä eilen, saattoi istua 36 tuntia ennen pesua. Mutta me aina, ja tarkoitan aina, otimme paahtimen seinästä heti käytön jälkeen ja laitoimme sen kaappiin heti sen jäähdyttyä."

"Kun sekoitat nestettä lasissa (lisäät sokeria teehen, kaakaota maitoon tms), älä koskaan anna lusikan kilahtaa lasin reunaa vasten. Se on kovaäänistä ja töykeää. Tästä ei seurannut rangaistusta tai mitään, mutta sain aina kuulla 'sekoita kunnolla!' tiukasti sanottuna."

”Vanhemmat saarnasivat, jos laitoin ketsuppia nakkisämpylään. Ketsuppia purilaiseen? Toki, se sopii. Ketsuppia hot dogiin? Kenen lapsi olet?!?”

"Mistä edes aloittaisin? Me (veli ja minä) emme saaneet leikata kynsiä iltakuuden jälkeen, emme saaneet leikkauttaa hiuksiamme tiettyinä viikonpäivinä. Jos kävelit kovaäänisesti, tömistelit tai paukutit, mummoni sanoi, että maan jumalatar kiroaa meidät. Aikuiset eivät syöneet ruoantähteitä, ne annettiin lapsille."

"Veljeni ja minut suljettiin ulos talosta illalliseen asti. Meidän piti olla ulkona tai jonkun muun kotona, äiti ei välittänyt, asiassa oli vain yksi mutta: kun illallinen oli valmis, äitini soitti lehmänkelloa takaovella. Meillä oli kymmenen minuutttia aikaa ehtiä kotiin, tai olimme valtavissa ongelmissa."

"Kun kerran tulet kotiin koulusta, et lähde ulos. Näin oli siihen asti, kun muutin pois kotoa lukion päätyttyä. Äitini ei sallinut sitä tai tehnyt sitä itse, kun hän tuli kotiin töistä, hän ei lähtenyt ostamaan mitään, koskaan, huolimatta siitä, miten paljon joku meistä olisi kyseistä asiaa tarvinnut (uutta laskinta, viivoitettua paperia...) Hän meni ostoksille seuraavana päivänä ennen kotiin saapumista."

"Ei Ken-nukkeja (tai minkäänlaisia miespuolisia barbie-tyyppisiä nukkeja). Koska ne ovat moraalittomia."

"Tienasin kymmenen sekuntia tietokonepeliaikaa jokaisesta kotitehtäväkysymyksestä, jotka tein. Joskus ratkoin jotkut kysymykset kahdesti, koska minun täytyy saada se ylimääräinen kymmenen sekuntia."

"Kaikki naapuruston lapset murensivat nuudelipaketteja ja söivät nuudelit raakana, mausteet ripoteltiin päälle. Isä ei antanut minun syödä, koska paketissa 'hiiva' oli listattu valmistusaineeksi ja hän luuli, että niin naiset saavat hiivatulehduksen."

"Meillä oli sääntönä, että jos käytiin kaupassa, kädet piti pitää taskuissa. Jos ei ollut taskuja, piti vaihtoehtoisesti pitää kädet kiinni kyljissä."

"Meillä lapset eivät saaneet istua nahkasohvalla, ettei monen tonnin sohva vaan mene pilalle. Lapsille oli oma sohva yläkerrassa."

"Joskus joku kertoi perheestä, jossa takapihalle ei saanut talvella astua, ettei lumi mene ruman näköiseksi."

"Lakanoissa ei saa nukkua, paitsi jos on käynyt ensin suihkussa. Muutoin nukutaan päiväpeiton päällä viltin alla."

"Kylässä sai ottaa kaikkia tarjottavia tasan yhden kappaleen riippumatta siitä, mitä tarjottava oli. Siis esimerkiksi synttäreillä sipsikulhosta sai ottaa yhden sipsin, yhden pullan tai yhden popcornin."

"Yhden lapsista on aina oltava vuorollaan hoidossa, yleensä mummolassa. Tarkennan, että siis pätee myös juhlapyhiin. "Menepäs sinä Noora nyt vuorollasi uudeksivuodeksi hoitoon, kun Timo oli juuri joulun yli hoidossa" -tyyliin."

"Vieraat eivät saa serkkuni kotona koskea lemmikkeihin."

"Lapsi kertoi että kaverinsa luona ei saa laittaa leivälle kuin yhtä sorttia. Jos pöydässä on esim. juustoa, kinkkua ja kurkkua, niin niistä pitää valita."

"Lapsena yhden kaverin perheessä ei saanut leikkiä olevansa mikään eläin, koska se loukkaa ihmisiä, jos verrataan eläimeen. Menimme sitten aina metsään piiloon leikkimään jotain peuroja ja pupuja. Ja aina piti keksiä yhteinen valhe, että mitä olimme muka leikkineet, kun heidän äitinsä aina kysyi. Sovittiin sitten aina etukäteen esim. että tänään sanomme, että menimme piilosta. Aika surullista näin jälkeenpäinkin ajateltuna."

"Kahdeksalta alkoi hiljaisuus: piti olla omassa huoneessa, ei saanut lukea tai pitää valoja, ei saanut nousta enää vessaan. Jos yskäisikin, sai heti huutoa, koska muut eivät saa nukkumarauhaa."


***

6:26

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.