Mainos

Laivatilaukset kohensivat Teknologiateollisuuden tilauskantaa

Teknologiateollisuuden yritykset saivat huhti-kesäkuussa uusia tilauksia 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilauskanta koheni 22 prosenttia.  

Alan etujärjestön suhdannekatsauksen mukaan tilanne on kuitenkin epäyhtenäinen, sillä yli 40 prosenttia yrityksistä raportoi tilauskantansa supistuneen.

Teknologiateollisuus kertoo, että lukujen kohentumisen taustalla ovat erityisesti Turun telakan keväällä saamat uudet laivatilaukset. Laivatilaukset ovat Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan suhdannekatsauksen valopilkku.

– Laivatilauksista tulee kuormaa useille vuosille, hän perustelee.  

Turunen arvioi, että pieni positiivinen vire on tämän päivän hyvä uutinen. Huono uutinen on heikko kustannuskilpailukyky.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen kertoo, että Suomen hintakilpailukyky on pudonnut erittäin jyrkästi viime aikoina.  

Hänen mukaansa yksikkötyökustannuksia on kyettävä alentamaan. Järjestö tukee käynnistymässä olevia neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta.  

– Toivoa voi, ettei prosessi veny eikä vesity, Inkeroinen sanoo.  

Teknologiateollisuus koostuu viidestä päätoimialasta, jotka ovat kone- ja metallituoteteollisuus, elektroniikka- ja sähköteollisuus, metallien jalostus, tietotekniikka-ala sekä suunnittelu ja konsultointi.  

Teknologiateollisuuden osuus Suomen viennistä on puolet. Järjestö on Elinkeinoelämän keskusliiton suurin jäsenliitto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.