Mainos

Laivarunkoja merenpohjaan - ensimmäinen sukelluspuisto Suomeen

Suomen ensimmäinen rakennettava sukelluspuisto rakentuu Uuteenkaupunkiin. Puisto rakennetaan upottamalla yhdeksän laivarunkoa Uudenkaupungin edustan Putsaaren ympäristön merialueelle.

Upotettavien hylkyjen koko vaihtelee 15 metristä 40 metriin ja ne upotetaan 10 - 20 metrin syvyyteen. Puiston tarkoituksena on edistää kotimaista sukellusmatkailua ja tarjota palveluja niin ammatti- kuin harrastussukeltajille.

– Ulkomaillahan tällaisia rakennettuja sukelluspuistoja on ollut, mutta Suomen oloissa hanke on kyllä ainutlaatuinen. Nykyisin kohteet ovat olleet aika kaukana, mutta nyt sukelluksen pariin kiinnostavissa kohteissa pääsee huomattavasti helpommin, Sauli Lalla Uudenkaupungin Sukelluskeskus Oy:stä sanoo

Puiston rakentamiselle on annettu aikaa seitsemän vuotta. Töiden on tarkoitus alkaa tämän vuoden aikana.

– Yhteistyössä ja pikkuhiljaa puistoa aletaan rakentaa. Aluksi teemme varmasti pari kolme kohdetta ja vuosi vuodelta laajennetaan, Lalla kertoo.

Luvan puiston rakentamiseen on myöntänyt Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Viraston mukaan puiston rakentamisella ei ole haitallisia ympäristövaikutuksia, mikäli rakentaminen toteutetaan päätöksen mukaisesti. Myös Uudenkaupungin Sukelluskeskuksen Lalla kertoo, että luontoarvoja tullaan kunnioittamaan tarkasti.

– Kenenkään mökin rantaan ei tulla menemään. Rungot muodostavat merenpohjaan myös keinoriuttoja, mitkä lisäävät pohja-alueen monimuotoisuutta ja antavat myös suojaa eliöstölle, Sauli Lalla sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.