Mainos

Laittomien CD-romien Internet-myynti paljastunut Suomessa

Hämeenlinnan poliisi on suorittanut ensimmäisen Business Software Alliancen (BSA) tekemään tutkintapyyntöön perustuvan kotietsinnän ja takavarikon liittyen piraattiohjelmistojen myyntiin Internetissä. Nuori henkilö tarjosi www-sivullaan myytäväksi CD-levyjä, joille BSA:n jäsenyritysten valmistamien ohjelmistojen lisäksi oli tallennettuna myös peliohjelmistoja ja musiikkia.

Tapauksen tutkinta on vielä kesken, mutta jo tässä vaiheessa on selvinnyt laittoman Internet-kaupan houkutelleen kymmeniä asiakkaita. Toiminnan laajuus ja vaadittavien korvausten määrä selviää kokonaisuudessaan vasta, kun kaikki takavarikoitu aineisto on saatu läpikäytyä ja tarvittavat kuulustelut suoritettua.

Internetin käytön yleistyessä myös internetin kautta harjoitettavan ohjelmistopiratismin määrä kasvaa jatkuvasti. Tekijänoikeusrikoksen maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Korvausperusteeksi tietokoneohjelmistojen laittomasta kopioinnista on oikeuskäytännössä muodostunut kopioitujen ohjelmistojen tavanomainen vähittäismyyntihinta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.