Mainos

Laittomia aseita liikkuu Suomessa entistä enemmän – kytkeytyvät huumerikoksiin ja velanperintään

25:38

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Arto Tuomela sanoo illan Rikospaikan haastattelussa, että poliisin pitää saada tarkempi tilannekuvaa laittomista asemarkkinoista Suomessa. 

– Ei varmaan kellään ole tarkkaa kuvaa siitä. Tilannekuvaa pitää pystyä täsmentämään. Se on haasteellista ja vaikeaa, mutta kuten tilastoissakin näkyy törkeiden ampuma-aserikosten määrän kasvu niin tietysti se edellyttää, että niihin kohdistetaan toimenpiteitä ja pyritään selvittämään aseiden laitonta alkuperää, Tuomela sanoo ohjelmassa.

Tuomelan mukaan ampuma-aserikosten määrän kasvu kertoo yksinkertaisesti siitä, että aseita liikkuu entistä enemmän ja niitä myös käytetään enemmän.

– Asemäärän kasvu liittyy ylipäänsä siihen, että rikollisuus tulee törkeämmäksi. Huumausainerikollisuus, siihen liittyy velanperintää. Kyllä tämä kuvastaa pitkälle sitä, Tuomela toteaa.

Rikospaikan tietojen mukaan poliisi on saanut tiedustelutiedoissa ja tutkinnoissa viitteitä siitä, että Suomeen tulisi laittomia aseita erityisesti Ruotsista. Tuomelan mukaan ainakaan mistään ilmiöstä ei ole kysymys.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.35.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja