Laittaisitteko revontulet päälle? Nämä ovat turistien hassuimmat kysymykset Suomesta

Rovaniemen matkailuneuvonnassa on totuttu matkailijoiden erikoisiin kysymyksiin ja väärinkäsityksiin. Pokka on pidettävä silloinkin, kun turisti haluaisi ostaa itselleen poron kotiin viemisiksi.

– Napapiirin mystinen olemus ihmetyttää matkailijoita. Osa turisteista ajattelee, että napapiirillä on lunta ympäri vuoden. Myös silloin, kun Rovaniemen keskustassa on hellettä, kertoo Heidi Rantanen Rovaniemen matkailuneuvonnasta.

Tarkennuksena sanottakoon, että napapiiri sijaitsee kahdeksan kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen.

Myös aurinko ihmetyttää pohjoiseen saapuneita matkailijoita. Neuvonnasta on kysytty muun muassa, voiko auringonpaisteessa ruskettua.

Voiko revontulet sammuttaa?

Moni turisti on kuullut mystisistä revontulista.

– Matkailijat saattavat kuvitella, että revontulet ovat jokin tietty paikka, tai että revontulet voi laittaa päälle ja sammuttaa jostakin. Ei ole tavatonta myöskään kotimaisten matkailijoiden keskuudessa luulla, että revontulia voi katsella myös kesällä.

Pikku Heidi Rovaniemellä?

Joillakin turisteilla taru on sekoittunut todellisuuteen. Neuvonnasta on muun muassa kysytty, missä majailee "vuorten pikku Heidi".

Tähän Sveitsin tunnetuimpaan satuhahmoon, Alppien Pikku Heidiin, tuskin törmää napapiirillä.

Pilkkimään heinäkuussa?

Rovaniemi on tunnettu lukuisista talviaktiviteeteistaan.

– Keskellä kesääkin turistit haluavat milloin moottorikelkkailemaan, milloin pilkkimään tai ajamaan husky-valjakoilla tai poroilla.

– Meitä riemastuttavat myös matkailijat, jotka haluavat ratsastamaan porolla. Tällaista aktiviteettia ei ole kovasta kysynnästä huolimatta vielä tarjolla.

Poroja tuliaisiksi?

– Meiltä halutaan myös toistuvasti ostaa arktisia eläimiä, erityisesti poroja. Osa matkailijoista taas on itse liikenteessä lemmikkien kanssa, ja joskus olemme muun muassa etsineet majoitusta 14 vetokoiralle.

Missä Venäjällä on bensa-asemia?

Toisinaan Rovaniemen matkailuneuvonnan luullaan olevan koko maailman kattava tietotoimisto.

– Etelä-Suomen kaupunkien, kylien, tapahtumien ja lauttayhteyksien lisäksi matkailijat olettavat matkailuneuvonnastamme löytyvän myös tiedon koko Pohjoismaiden majoitustarjonnasta sekä bussiyhteyksistä. Luonnollisesti meidän tulisi myös tietää huoltoasemien sijainnista ja tiekarttojen saatavuudesta Venäjällä.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat